Esbjerg pressede Trinec til det sidste 3. september 2017

Esbjerg Energy – HC Ocelari Trinec 1–2 (1-1, 0-1, 0-0)
Esbjerg leverede lørdag aften sæsonens bedste præstation i Champions Hockey League, hvor man formåede at presse Trinec til det sidste og mod slutningen af kampen kunne satse med en ekstra markspiller i 52 sekunder. Man måtte dog alligevel se sig besejret med 1-2 efter en spædende, underholdende og jævnbyrdig kamp. Henriksen storspillede i Esbjergs mål, mens Carson McMillan scorede for anden kamp i træk mod Trinec.
Lørdag aften skulle Esbjerg Energy i ilden for fjerde gang i dette års Champions Hockey League. Modstanderen var det stærke tjekkiske mandskab HC Ocelari Trinec, som på egen is fejede Esbjerg af banen med 9-1 i puljens første kamp.
Esbjerg har siden dette opgør måttet indkassere to nederlag mod de svenske mestre fra HV71 og står altså fortsat uden points i puljen, selvom der til tider blev vist glimrende spil i begge opgør mod det svenske storhold.
Vestjydernes eneste chance i aftenens kamp synes på forhånd at være, at tjekkerne skulle undervurdere de danske mestre ganske kraftigt, efter at man helt uproblematisk vandt den første kamp i overlegen stil.
Desværre for Esbjerg havde Trinec dog brug for at tage tre points med hjem fra Vestjylland, idet både Trinec, HV71 og Mannheim alle stod noteret for seks points efter tre kampe.
Optimistisk Esbjerg-spil i jævnbyrdig første periode
Nicolaj Henriksen havde for fjerde CHL-kamp i træk fået starttjansen i Esbjergs mål og den unge Esbjerg-keeper blev testet første gang efter blot et halvt minuts spil. Kampen fik i det hele taget en livlig start, hvor tjekkerne tidligt pressede på i Esbjergs zone.
Esbjerg bed dog også fra sig i modsatte ende, hvor Alexis Loiseau skabte ravage i den tjekkiske defensiv i det efterfølgende minut. I det næste angreb var det Trinec’ Jakub Petruzalek der sendte en afslutning på stolpen. Jo, publikum i Granly Hockey Arena blev vidne til en underholdende indledning på kampen.
Som perioden skred frem fulgte Esbjerg fortsat overraskende godt med. Felix Scheel havde et fornuftigt forsøg for vestjyderne i det femte minut, hvor han rundede en tjekkisk back, trak ind i banen og fik sendt en afslutning på Simon Hrubec i Trinec-målet.
Tjekkerne var dog stadig mest på pucken, men alt i alt en yderst fornuftig start af Esbjerg, der virkeligt spilede med tjekkerne og ikke bare forsvarede sig med udgangspunkt i egen zone.
Esbjergs Michael Fine blev sendt af sted i noget der mindede om en friløber efter syv minutters spil, men desværre for vestjyderne blev afslutningen sendt lige i skinnerne på Hrubec i gæsternes mål.
Forsøget til Fine var starten på et længere Esbjerg-pres på Trinec, som blev tvunget til at slå et par icingpucke, af et optimistisk og offensivt indstillet Esbjerg-hold.
I det 10. minut gik det dog galt for Esbjerg i modsatte ende. Tjekkerne havde et par forwards liggende højt oppe på isen og Esbjerg-spillerne lod sig stresse til panisk forsvarsspil. Tjekkerne havde derfor held med at få prikket pucken fra Esbjerg-defensiven, som med et par hurtige pasninger blev splittet fuldstændigt, hvorefter Martin Adamsky nemt kunne sende pucken ind bag Henriksen, som ikke kunne nå forflytningen. 0-1.
Minde end to minutter senere tog Esbjerg dog revanche, da Michael Fine fra flanken fik sendt en fornem pasning på tværs ind til en fremstormende Carson McMillan, som blot skulle sætte bladet på for næsen af Hrubec i tjekkernes mål, for at styre pucken i nettet til 1-1. Fornyet Esbjerg-optimisme.
Tjekkernes stjerne Martin Ruzicka blev lidt hårdt udvist for en tripping i offensiv zone i det 13. minut og i det efterfølgende power play var både Colin Vock og Niklas Andersen ganske tæt på at bringe Esbjerg i front. Men Hrubec tog godt fra i målet og lod sig altså ikke passere yderligere i første periode. De to mandskaber kunne dermed gå til pause med 1-1 på tavlen.
Stillingskrig afløst af tjekkisk føring
En tidlig tjekkisk udvisning til Daniel Rakos gav Esbjerg chancen i power play, mindre end to minutter inde i kampens midterste periode. Esbjerg fik overtalsspillet sat godt op og man kom da også til et par gode afslutninger fra distancen ved hhv. Nick Crawford og Phillip Bruggisser.
Esbjerg var tæt på at komme galt af sted da den tjekkiske udvisning udløb, da man fik sendt pucken direkte på staven af Rakos, da han kom ud af udvisningsboksen. Den tjekkiske forward kvitterede med en afslutning på stolpen.
Også Martin Adamsky måtte til afkøling for Trinec, da han stærkt utilfreds måtte begive sig mod udvisningsboksen efter seks minutters spil, dømt for en holding i egen zone. Esbjerg kom dog ikke frem til det store i overtalssituationen der fulgte, hvor tjekkerne til gengæld fik vist flere prøver på deres sublime teknik.
Kampen var fortsat jævnbyrdig som man rundede anden periodes halvvejsmærke, men tjekkerne var stadig mest i kontrol.
Christian Wejse måtte tage Esbjergs første udvisning i kampen efter 12 minutter, da han lidt ærgerligt kom til at sende pucken ud over glasset. Tjekkerne viste stærkt power play-spil i de følgende minutter, men vestjydernes box play arbejdede eksemplarisk.
Med fire minutter tilbage af perioden blev Colin Vock udvist for en cross-checking bag mål og Trinec kunne atter sende power play-formationerne på isen. Her genvandt gæsterne hurtigt kontrollen og Esbjerg blev sat under pres. Henriksen hev flere store redninger op af hatten inde på stregen, men måtte strække våben i det 18. minut, da Vladimir Roth hamrede et slagskud i kassen fra blue line. Et ærgerligt 1-2-mål at indkassere for vestjyderne, der havde præsteret langt over forventning hidtil i kampen.
Esbjerg pressede på til det sidste mod velorganiserede tjekker
Esbjerg kom ud til tredje periode med god fart i skøjterne og man kom hurtigt frem til en mulighed ved Michael Fine, der testede Hrubec i målet efter blot 15 sekunders spil.
I den næste vestjyske angrebsbølge fik Trinec raget en udvisning til sig i egen zone, men Esbjerg fandt aldrig rigtigt rytmen i overtalsspillet efterfølgende, hvor tjekkerne vanen tro mødte vestjyderne højt oppe på isen.
Langt hen af vejen var tredje periode chancefattig og med et fåtal af afslutninger. Der var meget spil i neutral zone og der skulle en udvisning til hvert hold til, at åbne kampen lidt op. Alexis Loiseau tegnede sig for et enkelt nærgående forsøg i spil fire mod fire, men pucken strøg lige forbi opstanderen.
Nicolaj Henriksen havde et indgreb af de store i det 12. minut, hvor han med en formidabel redning fik afvist et stærkt tjekkisk forsøg.
En hooking-udvisning til Michael Fine sendte Esbjergs undertalsformationer på overarbejde, men især Christian Wejse og Sune Hjulmand arbejdede forbilledligt i vestjydernes box play, så tjekkerne blev igen holdt fra fadet.
Mod slutningen af perioden ville Esbjerg naturligvis gerne ligge et sidste stort pres på tjekkerne, men Trinec-spillerne spillede klogt og gjorde det bestemt ikke nemt for det danske mesterhold at komme frem til afslutninger.
Det lykkedes dog at få erstattet Henriksen med en ekstra markspiller da der resterede 52 sekunder af kampen og med 36 sekunder igen fik man også lejlighed til at kalde en timeout. Men efter en tabt faceoff og en offside-kendelse imod sig løb den sidste satsning ud i sandet for vestjyderne, der dog i dén grad kunne være indsatsen bekendt.
Det var tydeligt, at der var en plet der skulle vaskes af efter det store nederlag i Tjekkiet i den første kamp og trods endnu et nederlag, så fik Esbjerg alligevel taget en form for revanche og vestjyderne kan med god samvittighed se sig selv i spejlet efter dagens præstation.
Esbjergs næste opgave i Champions Hockey League bliver opgøret på egen is mod Alder Mannheim d. 3. oktober. Forinden er den nye sæson i Metal Ligaen dog for længst skudt i gang.