Esbjerg nedkæmpede Aalborg med stærk arbejdsindsats 21. december 2018

Esbjerg Energy – Aalborg Pirates 3–0 (0-0, 2-0, 1-0)

Esbjerg hentede fredag aften en komfortabel og fuldt fortjent sejr på 3-0 hjemme over Aalborg. Esbjerg-spillerne arbejdede forbilledligt for hinanden gennem 60 minutter, bevarede roen og disciplinen når det spidsede til og havde en sikker sidste skanse i Mathias Seldrup, der lukkede helt af for anden kamp i træk. Jesse Mychan dobbelt målscorer.

Der var et intenst opgør i vente, da Esbjerg fredag aften tog imod Aalborg hjemme i det vestjyske. For Aalborg handlede det om at holde trit med top-3, mens afstanden til top-4 ikke længere er helt så uoverskuelig for Esbjerg, der har præsteret både glimrende spil og tilmed hentet mange gode resultater på det seneste, hvor det er blevet til solide 15 point i de seneste seks kampe.

Efter en tid med en del modgang kom Aalborg dog flot op på hesten igen, da man senest hev en overbevisende sejr på 5-1 hjem på egen is mod Rødovre, i en kamp hvor der reelt set aldrig var tvivl om udfaldet.

Esbjerg, det gik ind til opgøret med en frisk sejr i Odense i bagagen, annoncerede tidligere på dagen tilgang af den svenske center Kim Karlsson. Svenskeren var dog endnu ikke klar til at debutere for vestjyderne denne aften, hvor vestjyderne endvidere måtte undvære Brett Bellemore, Andreas Grundtvig og Oliver Kjær. Aalborg måtte klare sig uden Lasse Bo Knudsen, Jonathan Brinkman, Nikolai Nielsen og Emil Marcussen.

Ronan Quemener vogtede målet for Aalborg, mens Mathias Seldrup havde fået genvalg hos Esbjerg efter en række stærke præstationer på det seneste.

Højintensiv første periode uden scoringer

Nordjyderne var klart mest på pucken fra kampens indledning, hvor man da også fik testet Seldrup i Esbjerg-målet med et par tidlige afslutninger.

Tættest på scoring i kampens første minutter var dog Felix Scheel, der i to omgange forsøgte at overliste gæsternes keeper, netop som man havde rundet tre spillede minutter.

Der blev arbejdet hårdt for sagen hos begge mandskaber og trods en Esbjerg-udvisning til Jesse Mychan i det fjerde minut, så stod værterne godt imod og fik holdt Aalborgs afslutninger ude på de ufarlige vinker, så Seldrup kunne tage sig af alt hvad der kom hans vej.

Esbjerg fik også lejlighed til at rulle power play-formationerne ud i det ottende minut og her var Niklas Andersen tættest på for vestjyderne, da han fik sendt et projektil lige forbi nærmeste opstander.

Kampens intensitet tog kun til og der blev ved flere lejligheder tacklet ganske helhjertet igennem. Esbjerg så ud til at befinde sig godt hermed og man fik i det hele taget arbejdet sig tilbage i kampen ovenpå gæsternes gode indledning.

Momentum tiltede mere og mere hjemmeholdets vej og gæsterne haltede til tider efter og måtte da også tage en udvisning som følge heraf, som der resterede et par minutter af kampens åbningsperiode. Her fik Niklas Andersen igen markeret sig med et godt forsøg, men også Max French fik forsøgt dig for værterne.

En relativt jævnbyrdig første periode sluttede dog uden scoringer efter to gode målmandspræstationer.

Vestjysk chokstart i anden periode

Esbjerg chokstartede i anden periode, hvor Mark Derlago kun behøvede 21 sekunder for at bringe vestjyderne i front med 1-0.

Værterne virkede i det hele taget velkørende i anden periode, hvor man havde en god spændingsmæssig balance og tilmed lå tæt på sin modstander i de afgørende sekvenser.

Mikkel Højbjerg fik dog budt ind med et giftigt forsøg efter tre minutter, hvor Seldrup måtte finde en redning af de bedre frem, for at fastholde hjemmeholdets føring.

Esbjerg var dog hurtigt tilbage som kampens mest toneangivende mandskab og Felix Scheel kunne med lidt held have bragt Esbjerg foran med to, da han efter fem minutter fik testet Quemener tæt under mål. Men fortsat 1-0, som man nærmede sig periodens halvvejsmærke.

Her fik værternes Jeppe Vinther raget en udvisning til sig efter ni minutters spil, men der var meget langt mellem julesnapsene i Aalborgs efterfølgende power play, hvor man aldrig rigtigt fandt melodien.

Esbjerg-spillerne arbejdede generelt fornemt for hinanden og stod godt i banen. Man mødte gæsterne langt fremme på isen og dette så ingenlunde ud til at behage nordjyderne, der til tider kom til at hænge efter vestjydernes opskruede tempo.

Derfor var det måske heller ikke så overraskende, at gæsterne tog kampens næste udvisning i det 12. minut. Esbjerg gjorde kort proces efterfølgende, da Jesse Mychan med et håndledssvirp af de bedre fordoblede den vestjyske føring et halvt minut inde i overtalssituationen.

Modgangen begyndte nu at påvirke gæsternes disciplin og netop som man var blevet fuldtallige efter endnu en udvisning, ja så tog Victor Panelin-Borg en ny udvisning af den dumme slags, da han bagfra og helt unødvendigt fik nedlagt Max French. En egoistisk aktion af svenskeren, der bestemt ikke hjalp holdkammeraterne.

Aalborg slap dog med skrækken og kunne takke Quemener i målet for, at man kunne gå til pause med 2-0 på tavlen, efter en anden periode Esbjerg havde siddet på langt hen af vejen. Vestjyderne vandt da også periodens skudstatistik med 11-6.

Esbjerg-hold i kontrol kørte sejren hjem

Et hidsigt forcheckkende Esbjerg-mandskab gjorde det svært for gæsterne at arbejde sig ind i kampen. Man markerede tæt, arbejdede hårdt for hinanden og tog udgangspunkt i en solid og velafstemt defensiv.

En udvisning til Martin Højbjerg i det syvende minut kostede for nordjyderne, der måtte se Jesse Mychan øge til 3-0 med sin anden scoring i kampen, da han tæt under mål usvigeligt sikkert eksekverede efter elegant oplæg fra Marc Hagel, der med en baghåndspasning fra ”Gretzkys office” fandt sin landsmand helt fri inde foran Quemeners mål.

Kun en fremragende redning af Quemener forhindrede en vestjysk scoring i det 12. minut, hvor Max French ellers fik sat Felix Scheel op til en giftig afslutning tæt under mål.

Men der blev ikke scoret yderligere i kampen og Esbjerg kunne dermed gå på juleferie med en sejr på 3-0 og tre sikre point på kontoen. Dette efter 60 minutters ishockey, hvor vestjyderne havde hovedet med sig i stort set alt hvad man foretog sig, man arbejdede stenhårdt for hinanden kampen igennem og trods en relativt smal trup noterede man sig også et stort energioverskud hos Esbjerg-spillerne, der formåede at holde dampen oppe til sidste minut.

Kampsponsor Contea kårede #29 Jesse Mychan til kampens spiller.