Esbjerg med trodsreaktion; 6-0 over Odense 5. oktober 2018

Esbjerg Energy – Odense Bulldogs 6–0 (2-0, 1-0, 3-0)

Esbjergspillerne viste fredag aften den trodsreaktion, som vestjydernes trænerteam havde proklameret efter onsdagens store nederlag i Aalborg. Der var således aldrig tvivl om kampens udfald, da Esbjerg efter en yderst overbevisende indsats sendte Odense hjem til Fyn med et klart nederlag på 6-0.

Der var bundopgør i Metal Ligaen, da Esbjerg fredag aften tog imod Odense. Begge mandskaber har skuffet fælt i sæsonstarten, hvor det er blevet til at for få points til både vestjyderne og fynboerne.

Den forgangne spillerunde gav ikke megen grund til optimisme rent resultatmæssigt i hverken Odense eller Esbjerg. Fynboerne måtte på egen is indkassere en lussing på 2-7 mod Rungsted, mens Esbjerg i Aalborg blev kørt over med hele 8-2, efter en ellers glimrende vestjysk indledning på dét opgør.

Esbjerg måtte fredag aften undvære Andreas Grundtvig samt keeper Nicolaj Henriksen. Sidstnævnte udgik med en skade onsdag aften i Aalborg. Esbjergs backup-keeper til aftenens kamp var dermed finske Markku Erkheikki, der normalt slår sine folder på Esbjergs 1. divisionshold. Odense stillede uden Mads Schaarup.

Målmandsduellen stod denne aften mellem Teemu Seppänen og Mathias Seldrup.

Forud for kampen blev Felix Scheel kåret til september måneds profil hos Esbjerg.

Wejse satte Esbjerg i gang

Esbjerg kom godt fra start og fik tidligt i kampen sat Odense under pres. Det spillemæssige overtag til vestjyderne kastede da også et føringsmål af sig efter blot et par minutters spil.

Niklas Andersen forsøgte sig fra distancen og inden Teemu Seppänen nåede at genfinde sin position i Odense-målet havde Christian Wejse været hurtigt i opfattelsen og fra en halvspids vinkel sendt pucken op i det fjerneste hjørne i det halvtomme mål; 1-0 til Esbjerg.

Som man rundede kampens første fem minutter havde Esbjergs førstekæde med Marc Hagel, Max French og Mark Derlago fået sig godt etableret i gæsternes zone, hvor kaptajn Hagel tæt under mål da også var ganske tæt på at fordoble den vestjyske føring.

Overtaget fik fremprovokeret en Odense-udvisning og Esbjerg kunne i det 6. minut for første gang rulle power play-formationerne ud. Men trods glimrende overtalsspil, så blev det ikke til scoringer i denne omgang.

Gæsterne fik en enkelt overtalsmulighed som man rundede periodens halvvejsmærke. Jannik Christensen måtte her til afkøling for en interference i egen zone, men det var begrænset hvad fynboerne fik sig spillet frem til af muligheder i det efterfølgende power play.

Esbjerg sluttede stærkt af og satte igen Odense under massivt pres i periodens sidste fem minutter. Her lykkedes det da også at øge til 2-0, da Eetu-Ville Arkiomaa med en hurtig pasning fra en position bag mål, fik sat Felix Scheel perfekt op til afslutning. Pucken blev med et kort aftræk sendt op i nærmeste hjørne til 2-0.

En fuldt fortjent føring til Esbjerg, der kort tid forinden havde noteret sig store muligheder til både Jeppe Vinther, Max French og Felix Scheel. En skudstatistik på 17-7 efter de første 20 minutter vidnede om et solidt Esbjerg-overtag.

Esbjerg udbyggede føringen i anden periode

Odense kom egentligt fint ud til anden periode, hvor man var nærgående og fik budt ind med et par gode forsøg inden for de første par minutter. Ikke mindst Jonas Hansen var tæt på, men helt uforståeligt fik Odense-centeren sendt pucken forbi et ellers tomt mål.

Anderledes skarpe var Esbjerg i modsatte ende, hvor man i kølvandet på en Odense-udvisning øgede til 3-0, netop som Marcus Nielsen var kommet ud af straffeboksen. Efter et par hurtige tværpasninger i gæsternes zone endte pucken til sidst hos Colin Vock, der sikkert eksekverede fra en halvspids vinkel.

Med seks minutter igen fik Fynboerne chancen i overtal, da Anders Koch måtte til afkøling for en slashing. Men power play blev afløst af box play for Odense, da Søren Nielsen indkasserede en udvisning efterfølgende. Men ikke flere scoringer og 3-0 på tavlen forud for de sidste 20 minutter.

Esbjerg trak fra og nettede tre gange i tredje periode

Tidligt i tredje periode indkasserede Odenses Søren Nielsen en dobbeltudvisning for en høj stav på Victor Björkung og fire minutters undertalsspil var mere end hvad fynboerne kunne klare. Max French leverede forarbejdet og Mark Derlago var skarp inde foran mål, hvor han resolut gjorde det til 4-0. Der var spillet fire minutter af perioden.

Godt fem minutter senere blev det også 5-0 til Esbjerg, da Felix Scheel fik alt for meget tid og plads, tog turen rundt i Odenses zone og smækkede pucken op i nettaget med et svirp af et håndledsskud.

Tre minutter senere blev kampen endegyldigt lukket, da Max French viste prøver på sin fremragende teknik. Med pucken på bladet satte han tre Odense-spillere, inden også keeper Seppänen blev passeret. 6-0 til Esbjerg, hvilket også blev kampens resultat.

Esbjerg viste dermed den trodsreaktion, som man havde efterlyst forud for kampen, men nogle af scoringerne, især i tredje periode, kom også på en lidt billig baggrund, da Odense-defensiven her til tider nærmest så opgivende til. Måske Odense kommer med en trodsreaktion næste gang, hvor modstanderen hedder Rødovre?

Esbjergs næste hjemmekamp er først næste fredag, hvor lokalrivalerne fra SønderjyskE gæster Esbjerg.