Esbjerg holdt nullet og vandt i Aalborg 6. december 2018

Det var debut til Energys nyeste back, Brady Austin, da holdet torsdag aften skulle forsøge at hive en sejr hjem fra Gigantium. Her tog Aalborg Pirates imod, og de ville helt sikkert gøre deres for at tilføje Esbjerg Energy endnu et nederlag. I sæsonens første to opgør var det nemlig endt med klare sejre til Aalborg på 8-2 og 6-3.

Det var også hjemmeholdet, der efter to minutter havde kampens første chance, det var endda en dobbeltchance, men Mathias Seldrup fik afværget tilnærmelserne. Herefter fulgte små 10 minutter, hvor hvor hjemmeholdet tog nogle dumme udvisninger, så i tre omgange kunne Esbjerg forsøge sig i powerplay. Colin Vock, Niklas Andersen og Marc Derlago stod for de bedste muligheder, men der stod stadig 0-0. Fuldtallig igen fik Aalborg en kort overgang presset Esbjerg, og med små fem minutter tilbage af perioden kom hjemmeholdets største chance, da en styring gik forbi en prisgivet Seldrup, men heldigvis også et par centimeter forbi den ene opstander.

Kort efter modtog Marc Derlago Esbjergs første udvisning, men boxplayet fik godt afværget, og først i det sidste minut af udvisningen kunne værterne spille sig frem til et par mindre chancer. Første periode endte uden scoringer.

Anden periode bød heller ikke på nogen scoringer, selvom Esbjerg nok burde have udnyttet en fem mod tre situation godt midtvejs i perioden. Perioden startede med en dobbeltudvisning, der udløste to minutter i fire mod fire, men ingen af holdene kunne udnytte den ekstra plads. Lidt senere kunne hjemmeholdet heller ikke udnytte en udvisning til Niklas Andersen, og så var det, at Esbjerg fik chancen i fem mod tre. I lidt over et minut var muligheden der, men det farligste blev Anders Krogsgaards forsøg, der tog stolpefoden og Aalborg slap med skrækken.

Perioden sluttede med en esbjergensisk udvisning, men som tidligere skrevet så faldt der altså ingen scoringer i midterperioden.

Der gjorde der heldigvis i sidste periode, og endda på rigtig godt tidspunkt. De første mange minutter af perioden gik som de to første med masser af kamp om pucken, men knap så mange åbne chancer. Esbjerg Energy fik en tidlig chance i powerplay, men det skulle ikke være i aften, at de chancer blev udnyttet. Længe lignede én af de sjældne 0-0 kampe efter tre perioder, men med 1 minut og 23 sekunder tilbage dukkede Max French op på det helt rette sted, og sendte pucken op i nettaget til en esbjergensisk 1-0 føring.

Aalborg Pirates tog straks timeout, men defensiven kæmpede forbilledligt med udsigten til en succesoplevelse, og vandt faceoffen. Marc Derlago tog chancen fra egen banehalvdel mod det tomme mål, men missede og ny faceoff i egen zone. Endnu engang blev der kæmpet energisk, og hjemmeholdet blev presset til en offside. 45 sekunder igen, og nu tog Mark Pederson timeout. Hjemmeholdet vandt pucken, men blev godt holdt på ydersiden af, og til sidst fik Esbjerg fat i pucken og fik den sendt ud via banden. Ny faceoff i egen zone med 3 sekunder tilbage. Marc Hagel vandt faceoffen, og så var sejren hjemme.

En vigtig sejr på flere fronter. Defensiven så meget bedre ud. Brady Austin og Brett Bellemore tilførte den ro de er hentet ind til at skabe, og det så ud til at smitte af på de andre back formationer. Powerplays skal så blive bedre, men under alle omstændigheder et skridt i den rigtige retning og tre point med hjem fra Gigantium.

Næste opgave for Esbjerg Energy er nu på søndag, hvor Odense Bulldogs gæster Granly Hockey Arena Hal 2. Der er kampstart kl. 16.00

Kampen i tal

Aalborg Pirates – Esbjerg Energy 0 – 1

58.33 0-1 Max French (Derlago og Bellemore)

Udvisninger:

Aalborg Pirates 7 x 2 min + 1 x 10 min (Eriksen)

Esbjerg Energy 4 x 2 min

Tilskuere: 2.177