Esbjerg hænger fast i bunden 20. november 2018

Esbjerg Energy tabte sent tirsdag aften bundopgøret i Herlev med 5-2 efter en kamp, hvor udvisningerne atter kom til at koste Esbjerg dyrt.

Det blev en chancerig åbning på kampen, hvor begge hold satsede offensivt for at få skabt sig et hurtigt forspring. Herlevs topscorer Brett Thompson og Esbjergs ditto Felix Scheel stod for de første forsøg som et par velspillende målmænd tog sig af.

Halvvejs i perioden blev Esbjergs problemer i undertal ikke mindre af, at der kom to af slagsen indenfor et minut. I fem mod tre slog Herlev til, og netop som Esbjerg var blevet fire mand på banen, sendte Brett Thompson hjemmeholdet i front med 1-0. Herlev fik selv en udvisning kort efter, men Esbjerg var ikke i stand til at udnytte muligheden.

I anden periode gentog Esbjerg kunststykket med at komme to mand i undertal, og atter blev det straffet. Nicolaj Henriksen havde netop disket op med en feberredning på en tværpasning, men en kikset clearing gjorde, at pucken et par sekunder senere endte hos Brett Thompson, der satte pucken i nettet, inden Henriksen var helt på plads igen.

2-0 til hjemmeholdet blev til 2-1 tre minutter senere, da Anders Krogsgaard ikke fik helt ram på en førstegangs afslutning. Pucken gik via endebanden over til en hurtigt opfattende Mark Derlago, der fik smidt pucken ind bag Herlevs målmand til en håbgivende reducering.

Det håb holdt kun i fem minutter. Under en afventende esbjergensisk udvisning udnyttede Herlev den ekstra markspiller til at gøre det til 3-1. Ny modgang til Esbjerg, og den blev ikke håndteret så elegant. En ny udvisning med tre et halvt minut tilbage blev få sekunder før udløb omsat til en 4-1 føring til Herlev Eagles. Det var Kim Staal, der sendte pucken op i det nærmeste hjørne uden megen chance for Nicolaj Henriksen. Så var det for alvor op ad bakke, og Felix Scheel kunne have trukket holdet noget af vejen op, men desværre var stolpen endestation for hans styring med lidt over et minut tilbage af perioden.

Dermed var modgangen desværre ikke slut. En hård takling af Max French blev med et enkelt minut tilbage takseret til en game misconduct for charging, og i tumulten efter hittet blev Mark Derlago også idømt to minutter. Dermed måtte Esbjerg slutte anden periode med to mand i undertal, hvilket også havde effekt på starten af tredje periode.

Det lykkedes så ikke hjemmeholdet at lukke kampen i de resterende fire minutter, og det lykkedes også Esbjerg at holde sig ude af udvisningsboksen. I hvert fald i hovedparten af tredje periode. Det gav også resultat på isen, hvor Esbjerg Energy kunne lægge et lille pres på Herlev dog uden for alvor at blive farlige. Minutterne gik, og med fire minutter tilbage så det unægtelig ud til at være slut, da Jannik Christensen måtte i straffeboksen. Ironisk nok var det så i den situation, at 4-2 reduceringen kom. Marc Hagel og Mark Derlago kom i en to mod én, og en frispilning til Derlago blev sikkert eksekveret, og åbnede for et spinkelt håb.

Der var tre minutter endnu, men da Christian Wejse uheldigt fik sendt pucken ud over banden med to minutter tilbage blev håbet atter slukket. Et sidste sats med Henriksen pillet ud gjorde, at slutresultatet endte med en sejr til Herlev Eagles på 5-2.

Dermed hænger Esbjerg Energy i dyndet, og måtte se Herlev trække fra i bundstriden. Den afstand kan dog mindskes igen på fredag når tredje indbyrdes runde i grundspillet starter. Her er det så Herlev Eagles´ tur til at gæste Esbjerg. Der er kampstart kl. 19.00 i Granly Hockey Arena Hal 2.