Esbjerg Energys visit i Silkeborg gav sejr over Herning 4. september 2018

Esbjerg Energy var rejst til en tur til det midtjyske, nærmere betegnet Silkeborg, for at krydse klinger med Herning Bluefox i den sidste træningskamp på dansk is, inden sæsonstarten 15. september. Herning er også i gang med ombygning af skøjtehal, så derfor det utraditionelle spillested.

Esbjerg var meget tæt på at stille fuldt hold, og kun et afbud fra Oliver Kjær og Oliver Jessen hindrede det, der må formodes at være Esbjerg Energys holdopstilling til sæsonstarten.

Første periode var kun et par minutter gammel, da en nødbremse resulterede i et straffeslag til Hernings Riley Bracel. Mathias Seldrup blev taberen af den duel, og 1-0 til værterne. Esbjerg havde dog godt med fart i skøjterne, og blot to minutter senere kom modsvaret, da Mark Derlago viste at målnæsen stadig er intakt. Colin Vock sendte en meget ”blød” aflevering ind foran målet, og hastigheden snød alle på nær Derlago, som var hurtig på aftrækkeren og sendte et håndledsskud forbi Simon Nielsen i Hernings mål.

Et par minutter senere fik Esbjerg første mulighed i powerplay, og et eller andet gik helt galt i Hernings boxplay efter en clearing. De var i hvert fald kun tre på isen mod de fire de måtte have, og det efterlod en motorvej til Niklas Andersen ned til Simon Nielsen, der ikke kunne stille noget op mod Andersens hårde afslutning. Herning fik hurtigt to muligheder for et modsvar, men kunne hverken udnytte Eetu-Ville Arkiomaa eller Jeppe Vinthers udvisninger.

Så var der straks mere kynisme i Esbjergs powerplay. Victor Björkung fik med en skudfinte skabt sig tilpas meget plads på kanten, og sigtekornet svigtede ikke, og så stod der 3-1 til Esbjerg. Herning fik atter muligheden for et hurtigt modsvar, men Lasse Lassen kiksede fra helt fri position, og heller ikke Felix Scheels udvisning blev udnyttet i periodens sidste minutter.

Anden periode blev en kende mere dramatisk. Efter små fire minutter fik Herning reduceret, da pucken blev afrettet lige foran Seldrup til 2-3. Joakim Linnet blev krediteret scoringen. Minuttet efter kom der et par game misconducts. En takling på Arkiomaa udløste miseren, og efter lidt tumult havde Christian Wejse og Hernings Juuso Salmi hver fået en game misconduct straf, og ydermere så måtte Victor Björkung og Eetu-Ville Arkiomaa inkassere en to minutters straf.

Det gav Herning fem mod tre i et par minutter, men et godt fightende og blokerende boxplay fik neutraliseret den store chance, og da Herning så kort efter blev fanget med for mange spillere på isen slog Esbjergs powerplay til igen. Det var faktisk et flot opspillet powerplay, der endte med at Max French kunne score i sin debut til en 4-2 føring.

Esbjerg fik tre chancer mere for at brillere i powerplay i den resterende del af anden periode, men der kunne ikke følges op på den flotte 4-2 scoring. Herning lukkede perioden med at presse hårdt på, så måske var der en midtjysk slutspurt i vente til tredje periode.

Esbjerg Energy startede nu tredje periode bedst, og Niklas Andersen var tæt på efter et halvt minut, men løftede pucken over målet. Op til sæsonen er det blevet indskærpet, at målmændende ikke må blokere pucken udnødvendig, da de ellers kan inkassere en to minutters straf. Dette skærpede fokus gav en stor chance til Colin Vock, da Simon Nielsen måtte sætte pucken hurtigere i spil end han nok egentlig havde ønsket.

Minutterne gik, og der blev øvet lidt bande ud fra esbjergensisk side. En udvisning til Niklas Andersen blev også fint afværget. Med små fem minutter igen måtte Simon Nielsen så se den anden side af det nye fokus, da han blev idømt to minutter for forsinkelse af spillet, da han netop blokerede en puck, som dommeren ikke vurderede at han havde behøvet. Det bliver en yderst svær balancegang, som nok bliver diskuteret heftigt, når sæsonen starter, og der står point på spil.

Esbjerg kom i powerplay, og et halvt minut senere lavede Herning en slashing, der kunne høres ned i den anden ende af hallen, og så var Esbjerg i fem mod tre. Små 20 sekundere senere havde Niklas Andersen, med en pasning til fjerneste stolpe, fundet Mark Derlago, der let kunne gøre det til slutresultatet 5-2 til Esbjerg Energy.

Efter to sejre over norske hold lykkedes det endelig at få has på en dansk modstander. En god kamp, en god indsats og fire powerplaymål inden holdet drager sydpå til en lille træningstur, hvor Herner Ev og Tilburg Trappers venter på fredag i Tyskland og søndag i Holland.

Sæsonstarten er lørdag den 15. september hjemme mod Herlev Eagles.

Kampen i tal

Herning Bluefox – Esbjerg Energy 2 – 5

02.47 1-0 Riley Bracel (straffeslag)

04.09 1-1 Mark Derlago (Vock og French)

07.22 1-2 Niklas Andersen (Vock) PP1

17.02 1-3 Victor Björkung (Scheel og Arkiomaa) PP1

24.21 2-3 Joakim Linnet (Jessen og Poulsen)

28.06 2-4 Max French (Vock og Andersen) PP1

56.18 2-5 Mark Derlago (Andersen og Björkung) PP2

Udvisninger:

Herning Bluefox 8 x 2 min 1 x 5+20 min (Salmi)

Esbjerg Energy 8 x 2 min 1 x 5+20 min (Wejse)

Tilskuere: 275