Esbjerg Energy tog første stik 9. marts 2019

Esbjerg Energy kunne ikke have valgt et bedre tidspunkt for den første sejr over Frederikshavn Whitehawks end kvartfinalens første kamp på udebane. Efter fem nederlag i grundspillet, hvilket også blev grunden til nordjydernes valg af Esbjerg Energy, kom den endelig. En 3-2 sejr godt seks minutter inde i første overtidsperiode.

Esbjerg var taget til Frederikshavn uden Kim Karlsson og Colin Vock, men til gengæld var der så fundet en gammel kending frem. Én der før har prøvet at tage hele turen med Esbjerg Energy, nemlig Michael Binderup, som var hevet op fra 1. division for at styrke bredden på holdet.

Første periode var ikke mange sekunder gammel, før hjemmeholdet kunne have fået en ønskestart. Den spiller som Esbjerg mindst af alt har lyst til at se stå fri foran Seldrup, stod fri, men heldigvis skød Dale Mitchell over målet. Frederikshavn tog kampens første udvisning efter godt fire minutters spil, og her fik både Krogsgaard og Scheel forsøgt sig fra spidse vinkler på Tadeas Galansky. Det var dog ikke forsøg, der skabte problemer for den tjekkiske målmand.

Ellers var det en typisk slutspilsperiode, hvor begge holds spillere lige skulle have styr på spændingsniveauet, for det så til tider lidt rodet ud med en del tekniske fejl, der gjorde, at hverken Seldrup eller Galansky for alvor kom på arbejde.

Midtvejs i perioden havde Esbjerg faktisk pucken i mål. Et skud går i maven på Galansky, der ikke helt kan holde den. Efter et halvt sekunds forsinkelse taber han pucken ned for staven af Marc Hagel, der sendte i nettet. Desværre var forsinkelsen nok til, at der lige netop blev fløjtet for blokering, inden Hagel tog sig af nedfaldet.

Stadig 0-0, og sådan skulle første tyve minutter også ende selvom Esbjerg sluttede perioden i undertal. Faktisk startede tredje periode med fem mod tre til hjemmeholdet, da Esbjerg fik raget en ny udvisning til sig lige inden perioden sluttede.

Udvisningerne var netop blev afværget, da kampens første scoring faldt. Efter to et halvt minut bragte hjemmholdet sig foran, da en bagom ryggen aflevering snød den esbjergensiske defensiv, hvorefter Alexander Bumagin kunne bringe hjemmeholdet i front.

Målet gav et boost til hjemmeholdet, der minuttet efter var tæt på at komme på 2-0. Frederikshavn pressede på, og det var først da Mathias Mølgaard trak en udvisning efter fem minutter, at Esbjerg fik ro på igen. I powerplayet sendte Anders Krogsgaard et kvalificeret skud af sted, hvor kun en hurtig sideforflytning fra Galansky forhindrede en udligning. Ingen scoring, og kort efter måtte Esbjerg igen have undertalsformationen på is. Den forblev dog ufarlig for Esbjerg, og godt midtvejs i perioden var det så atter Esbjergs tur til at forsøge sig i powerplay. Det blev en hektisk én af slagsen. Først havde Max French udligningen på bladet, men French missede Austins frispilning. Kort efter havde Marc Hagel for anden gang sendt pucken i nettet, og for anden gang måtte han se dommeren vinke afværgende. Denne gang for en offside i målfeltet. Det blev derfor ved 1-0 til hjemmeholdet inden tredje periode.

Ligesom i anden periode, så slæbte Esbjerg Energy en udvisning med over, og da Jesse Mychan efter godt to minutter blev kaldt for et late hit, så måtte jagten på udligningen udsættes yderligere. Heldigvis kunne hjemmeholdet ikke udnytte den ekstra mand på isen, så der var stadig et kvarter til at score et udlignende mål. Efter syv minutter fik Esbjerg chancen i powerplay, men igen stod Galansky i vejen for et godt forsøg fra Jesse Mychan.

Så var der stillingskrig de næste minutter, men med otte minutter igen lykkedes det endelig for Esbjerg Energy at få udlignet. Niklas Andersen fik prikket pucken ind under Galansky og så stod der 1-1. Godt et minut senere røg Bellemore ud i to minutter, og så blev der trykket på fra hjemmeholdet. Intensiteten tog til, og lige inden Esbjerg igen blev fuldtallige faldt de næste udvisninger. To til Esbjerg og én til Frederikshavn, som så kunne fortsætte i overtal. Det kom til at koste for Esbjerg, der under et minut senere måtte se Cameron Spiro få for meget plads, hvorefter han kunne udplacere Seldrup til en nordjysk 2-1 føring med nøjagtigt fire minutter tilbage.

Fire minutter til en udligning, men to kunne gøre det. For med to minutter og ét sekund tilbage af tredje periode var det alle gode gange tre for Marc Hagel. Felix Scheel sendte pucken i banden bag mål, og den sprang tilbage til Hagel, der vippede pucken i nettaget til 2-2. Denne gang uden anmærkninger fra dommerne. Det var nok til at kampen skulle i overtid. Her er formatet så anderledes end fra grundspillet. Der spilles fire mod fire i hele perioder indtil først scorede mål. Her slog Brady Austin til efter godt seks minutters spil, og på et optimistisk forsøg overlistede han Tadeas Galansky og sendte første stik i kvartfinaleserien med Esbjerg Energy tilbage til Vestkysten. Næste kamp er søndag aften, hvor Granly Hockey Arena endelig skal indvies. Der er kampstart kl. 19.00.

Kampen i tal

Frederikshavn Whitehawks – Esbjerg Energy 2 – 3 o.t.

22.21 1-0 Alexander Bumagin (Pedersen og Søndergaard)

52.12 1-1 Niklas Andersen (Mychin og Wejse)

56.00 2-1 Cameron Spiro (Bumagin og Larsen) PP1

57.54 2-2 Marc Hagel (Scheel og Austin)

66.18 2-3 Brady Austin (Wejse og Bellemore)

Udvisninger:

Frederikshavn Whitehawks 5 x 2 min

Esbjerg Energy 8 x 2 min + 1 x 10 min (Andersen)

Tilskuere; 2.004