Esbjerg Energy tabte til topholdet 29. november 2018

Esbjerg Energy var kommet på en svær opgave torsdag aften, da holdet var taget Nordsjælland, hvor Metalligaens tophold Rungsted Seier Capital tog imod. Et velkørende hjemmehold, der heller ikke efterlod Esbjerg Energy mange chancer, da topholdet tog sin niende sejr i træk med en sikker 6-2 sejr.

Esbjerg havde ellers overstået det første indledende pres, da Marc Hagel blev fanget af en linjedommer, der havde voldsomt svært ved at smide pucken på en faceoff. To minutter – ikke til linjedommeren – men til Hagel for delay of game. Godt 40 sekunder senere stod der 1-0, da Tyler Fiddler kunne score én af de nemme efter en halvklaret afslutning, som bare skulle prikkes det sidste stykke ind over målstregen.

Esbjerg var egentlig ok med i spillet fem mod fem, men i powerplay var der bare for stor forskel. I periodens sidste minut kom det atter til udtryk, da Christian Wejse sad i udvisningsboksen. Derfra kunne han se Rasmus Andersson gøre det til 2-0 på en first-timer fra en tværpasning, der efterlod Nicolaj Henriksen uden de store muligheder for at stille noget op.

En udvisning til Nikolaj Rosenthal gjorde, at Esbjerg kunne starte anden periode i overtal. Her blev der faktisk reduceret til 2-1 ved Niklas Andersen, der fra sin vante position på højre kanten sendte pucken i nettet via undersiden af overliggeren.

Desværre blev en ny udvisning straffet prompte, og inden der var gået to minutter havde de 10 medrejsende esbjergensiske tilskuere både nået at se Christian Wejse komme til at sende pucken ud over banden fra egen zone samt set Rungsteds powerplay pille Esbjergs defensiv fra hinanden med en 3-1 scoring fra Marcus Olsson.

Så burde Esbjerg være blevet advaret angående udvisninger, men det skulle blive fire i træk for hjemmeholdet. En ny esbjergensisk udvisning efter godt otte minutter blev atter omsat, og så stod der pludselig 4-1 til Rungsted. Halvandet minut senere kom så kampens første scoring i fem mod fem, da Marc Derlago fik snittet Felix Scheels afslutning i nettet til en 4-2 reducering.

Det var også stillingen efter anden periode, der endte med en udvisning til hjemmeholdet, så Esbjerg kunne starte tredje periode i overtal. Den chance blev desværre ikke udnyttet, og da Robin Bergman tre minutter inde i sidste periode efter en lille skudfinte kunne trække ind og sende et håndledsskud forbi Henriksen var det stort set game over. To minutter senere blev det også 6-2, da Rungsted på ny fik kombineret sig igennem Esbjergs defensiv til en flot scoring.

Nicolaj Henriksen havde fået nok, og Mathias Seldrup fik kampens sidste kvarter. Der blev dog ikke det store at se til, da kampen reelt var afgjort og intensiteten dalede. Minutterne gik stille og roligt, og Esbjerg burde nok have reduceret en enkelt eller to gange, men det blev ved 6-2 til Rungsted Seier Capital.

Et fortjent udfald af kampen, der i øvrigt gav debut til Brett Bellemore, hvis papirer netop var gået igennem. Han kunne så gå ind i stedet for en ukampdygtig Jannik Christensen, der var blevet hjemme.

På søndag er der en ny opgave mod ét af top fire holdene når holdet drager på endnu en langfart. Denne gang til det nordjyske, hvor Frederikshavn Whitehawks tager imod kl. 15.00.