Esbjerg Energy tabte i Vojens og bliver femmer. 24. februar 2019

Esbjerg Energy tog tidligt søndag aften hul på grundspillets sidste kamp, da holdet var på nabobesøg i Vojens. Kravet var mindst to point, og samtidig skulle Frederikshavn hjemme slå Aalborg Pirates, for at fjerdepladsen skulle ende på vestjyske hænder.

Frederikshavn sørgede for den ene del af regnestykket med en 5-2 sejr, men desværre kunne Esbjerg ikke følge op og måtte se sig slået med 3-1 i Vojens.

Esbjerg var stadig uden Max French og Jannik Christensen og med 12 dages kamppause inden slutspillet starter var der heller ingen grund til at tage nogen chancer.

4.121 tilskuere, heraf et par hundrede fra Esbjerg, havde fundet vej til Frøs Arena, og de blev vidner til en underholdende første periode, som blev spillet i et fint tempo, og med en god del fysik oveni. Andreas Grundvig og Marc Hagel havde Esbjerg første forsøg, og i den anden ende måtte Mathias Seldrup også hurtigt på arbejde i en periode som bølgede frem og tilbage. Esbjerg Energy var første hold på måltavlen efter otte minutters spil, hvor Christian Wejse ude fra kanten fik plads til at køre ind foran Patrick Galbraith, og efter en enkelt dribling kunne han sende pucken under Galbraith til en esbjergensisk 1-0 føring.

Føringen holdt ikke lang tid. Bare tre minutter senere var der udlignet. Christan Silfver tog chancen fra distancen, og havde held til at overliste Seldrup til 1-1. Fem minutter senere kom kampens første udvisninger. I første omgang en fire mod fire situation, der ikke førte noget af sig. Med godt ét minut tilbage kom kampens første reelle overtal, da Kim Karlsson måtte ud i to minutter. Hjemmeholdet nåede dog ikke det store inden første periode var udløbet.

Marc Derlago åbnede anden periode med en pæn esbjergensisk chance, inden en ny dobbeltudvisning blev dømt og sendte holdene i fire mod fire. Her kom Felix Scheel tæt på, da han måtte se sin afslutning snitte stolpen på den forkerte side. Lige godt midtvejs i perioden måtte Seldrup igen hive pucken ud af nettet. Hjemmeholdet vandt en duel ved banden, og TJ Moore blev spillet helt fri, hvorefter han sendte pucken ind bag Seldrup til 2-1.

Fysikken i duellerne tog lidt til i styrken, og to minutter senere prøvede Kyle Wharton at tirre Brady Austin til en håkkifight. Det lykkedes ikke i første omgang, men begge røg i straffeboksen med en ny dobbeltudvisning. De kom selvsagt på isen igen samtidig, og minuttet efter var den gal igen. Wharton ville absolut have konfrontationen, og denne gang bed Austin på, og så var der håkkifight. Ikke en helt vild af slagsen, men nok til at begge blev idømt 5 minutter plus game misconduct, og var ude for resten af kampen. 2-1 til hjemmeholdet efter anden periode.

Esbjerg kom fint ud til sidste periode. Der var nok kommet lidt informationer om, at Frederikhsavn var foran ned i omklædningsrummet, så i første omgang skulle der bare udlignes. Som minutterne gik, så det dog ud til at Esbjergs luft var gået lidt af den offensive ballon. Der var så også lige et undertal, der lige skulle overstås, men ellers var det først efter godt 10 minutter, at Niklas Andersen atter blev nærgående på Energys vegne. Men så begyndte det også at ligne noget igen. Esbjerg forcerede og med otte minutter tilbage var det kun en hurtig reaktion fra Galbraith i værternes mål, der gjorde at der ikke var udlignet. Minuttet efter var det atter tæt på, men atter stod Galbraith i vejen – denne gang med en god portion held oveni.

Når der forceres, så åbnes der også op bagtil, og det blev udnyttet med seks minutter tilbage. Hjemmeholdet sendte en kontra af sted, som Rod Pelley endte med at sende over i det fjerneste målhjørne til 3-1. Esbjerg skulle nu i første omgang jagte to scoringer, men selvom Seldrup blev pillet ud med over to minutter tilbage, så faldt der ikke flere scoringer i kampen, og som resultat deraf ender Esbjerg Energy på en femte plads i dette års grundspil. Det betyder også, at når slutspillet går i gang fredag den 8. marts, så er det på udebane. Hvor turen går hen ved vi når Herlev og Odense har spillet om den sidste slutspilsplads. Ydermere betyder det også, at det bliver søndag den 10. marts, hvor Granly Hockey Arena bliver indviet. Sæt allerede kryds i kalenderen nu, så vi kan få testet den nye arena med masser af folk på lægterne – eller rettere sagt sæderne. Der er pænt mange sidepladser nu.

Kampen i tal

SønderjyskE – Esbjerg Energy 3 – 1

08.08 0-1 Christian Wejse (Mychan)

11.01 1-1 Christian Silfver (Biel og Madsen)

30.58 2-1 TJ Moore (Biel og Hansen)

53.39 3-1 Rod Pelley (Pietrus og Silfver)

Udvisninger:

SønderjyskE 3 x 2 min 1 x 5+20 (Wharton)

Esbjerg Energy 6 x 2 min 1 x 5+20 (Austin) 1 x 10 (Wejse)

Tilskuere: 4.121