Esbjerg Energy stadig uden sejr 25. september 2018

Esbjerg Energy jagter stadig sin første sejr i dette års grundspil, for udfaldet af aftenens kamp blev et 4-2 nederlag til Rungsted Seier Capital, der forsvarede sin position som ubesejret.

Det var dog Esbjerg, der skabte de største chancer i kampens indledning, og to gange indenfor de første fire minutter slog Esbjerg kontra. Først i en tre mod én og senere i en to mod én, der begge endte uden scoring.

Efter en fornuftig esbjergensisk indledning begyndte hjemmeholdet at røre på sig. Et par gange blev Mathias Seldrup testet, inden han måtte give fortabt godt halvvejs inde i første periode. Mattias Persson var hurtigst over en løs puck inde foran målet, og fik dirigeret pucken rundt om Seldrup til en 1-0 føring til hjemmeholdet.

Målet gav et boost til værterne og et par minutter senere kom Esbjerg også i undertal. Rungsted pressede godt på, og Seldrup måtte hive en stor redning frem. Desværre blev det forgæves, for med et enkelt sekund tilbage af udvisningen gjorde Tim Daly det til 2-0 med en flad afslutning fra blueline.

Rungsted fortsatte presset, og med et par minutter tilbage af perioden var det igen snert på, men Esbjerg slap med skrækken. Det gjorde Rungsted også med 17 sekunder tilbage, da Niklas Andersen måtte se sin afslutning prelle af på stolpen.

Anden periode blev en underholdende affære. Begge hold forcerede, hvilket skabte rigtig mange chancer og en kamp, som bølgede frem og tilbage. Første store mulighed tilkom Rungsteds Charlie Sarault, der efter 18 sekunder måtte se sin friløber blive reddet af Seldrup.


Herefter gik slag i slag. I angrebet efter inkasserede Rungsted sin første udvisning, og her leverede Esbjerg et godt powerplay. Christian Wejse havde en kæmpe chance, inden Felix Scheel på oplæg fra legekammeraten Eeto-Ville Arkiomaa havde reduceret til 2-1. Scoringen var begyndelsen til et par gode Esbjerg minutter, der desværre endte brat, da hjemmeholdets Tim Daly afsluttede en kontra med at sætte pucken op i nettaget til 3-1.

Minuttet efter var Jannik Christensen decideret uheldig, da han med et brag af et slagskud sendte pucken rent på overliggeren. Max French kunne også med lidt held have sørget for en reducering, da han i høj fart skar ind foran, og fik afsluttet snert forbi. Det brændte på foran Thomas Lillie, og til sidst fik Esbjerg endelig udbytte af de mange chancer. Denne gang var rollerne byttet rundt. Felix Scheel fik tid ude på kanten, og fandt Arkiomaa foran målet, der dirigerede pucken i nettet til 3-2.

Esbjerg var med igen, men minuttet efter blev Christian Wejse ramt af en udvisning, og igen var skæbnen hård ved Esbjerg. Denne gang var der fire sekunder tilbage af udvisningen, da Simon Fredriksson sende pucken højt i nettet til 4-2. Der resterede nu tre minutter af perioden. En udvisning til hjemmeholdet i periodens sidste minut gav en åbning til Esbjerg, men overtal afbrudt af en pause giver sjældent gevinst, og det var også udfaldet af denne.

Men der skulle komme en endnu større chance til Esbjerg, for knapt var hjemmeholdet blevet fuldtallig, før de rendte ind i to udvisninger med 20 sekunders mellemrum. Det gav altså en fem mod tre til Esbjerg Energy. Den forløb så ikke helt efter planen, og hjemmeholdet slap uden videre tiltale. Den gjorde ondt på Esbjerg, der ikke kom frem til det helt store de næste mange minutter. Endnu flere minutter gik, hvor Esbjerg kun sporadisk kunne presse hjemmeholdet.

Den sidste store satsning, hvor alt bliver kastet frem, blev stærkt generet af en udvisning, og da Seldrup endelig kom ud med halvandet minut igen, var marginalerne ikke med Niklas Andersen. Andersen havde styret en puck i mål, men efter dommerne havde snakket sammen blev scoringen annulleret for for høj stav. Det blev ved de 4-2 til hjemmeholdet, der stadig er ubesejret, og Esbjerg må nu se mod nord i jagten på sin første sejr. Den kan komme på fredag, hvor holdet tager til Frederikshavn, hvor der er kampstart kl. 19.30.

 

Kampen i tal

Rungsted Seier Capital – Esbjerg Energy 4 – 2

10.02 1-0 Mattias Persson (Schultze og Christensen)

14.41 2-0 Tim Daly (Sarault og Christensen) PP1

21.06 2-1 Felix Scheel (Hagel og Arkiomaa) PP1

24.25 3-1 Tim Daly (Fiddler og Sarault)

33.48 3-2 Eeto-Ville Arkiomaa (Scheel)

36.52 4-2 Simon Fredriksson (Daly og Sarault)

 

Udvisninger:

 

Rungsted Seier Capital 5 x 2 min

Esbjerg Energy 5 x 2 min

 

Tilskuere: 1.084