Esbjerg Energy slog topholdet 6. februar 2018

Tirsdag aften kunne Esbjerg Energy for alvor få testet formkurven, da metalligaens førerhold, Herning Bluefox tog imod i Kvik Hockey Arena. Esbjerg har gennem sæsonen haft sit besvær med de gamle arvefjender, hvor det blot er blevet til en enkelt overtidssejr og fem nederlag, når træningskampene også er talt med.

På det seneste har Herning dog kun med hiv og sving hentet sejrene hjem, og med Esbjergs seneste 7-2 sejr over SønderjyskE, så var der tanket heftigt op på selvtilliden hos de forsvarende danske mestre. Så var spørgsmålet bare, hvor langt det kunne række?

Første periode blev en målløs affære. Begge hold passede godt på i defensiven, men alligevel var der lidt sprækker, som Esbjerg var de første til at lukrere på. Phillip Bruggisser havde kampens første store chance i en god position, men Ari Ahonen i Hernings mål fik afværget. De følgende minutter var der flere antydninger af store chancer til Esbjerg, men teknikken kiksede i de sidste sekvenser, og chancerne nåede ikke at udvikle sig fuldt ud.

I den anden ende havde Herning travlt med at afslutte på Seldrup. Det var ikke voldsomt farlige forsøg, så Mathias Seldrup blev spillet varm som perioden skred frem. Herning fik kampens første chance i powerplay midtvejs i perioden, og med Daniel Nielsen som playmaker bliver det ofte farligt. Heldigvis ingen udbytte til hjemmeholdet denne gang. Med to minutter tilbage af perioden var det Esbjergs, der fik et powerplayforsøg. Et forsøg der bare skal sendes direkte videre til papirkurven, for det var ikke specielt imponerende i denne omgang.

Esbjerg Energy begyndte anden periode bedst, og efter et minut var Justin Crandall tæt på at få en friløber, men kom ikke helt fri. Yderligere et minut senere var Felix Scheel tæt på, da han ramte stolpen, og kort tid efter var det Michael Fine, der med en firsttimer tæt foran mål, var ved at overliste Ahonen.

Herning bød herefter ind med et nærgående forsøg, som Seldrup fik reddet i to omgange. Otte minutter inde i perioden måtte Esbjergs boxplay igen i aktion, men også denne gang stod det imod hjemmeholdets tilnærmelser og stadig ingen scoringer.

Med lidt under otte minutter tilbage af perioden ramte Toni Kallela overliggeren, og selvom Esbjerg Energy sluttede perioden i overtal, så var stillingen stadig 0-0 inden sidste periode.

Tredje periode kørte videre i samme rille som de første. Der blev passet rigtig godt på i de bagerste rækker, og det mindede meget om en overtidsperiode i et playoff, hvor ingen ønsker at blotte sig bare det mindste. Der var også en snert af tilfældighed over det, da Michael Fine efter syv minutters spil af tredje periode bragte Esbjerg Energy foran. Fine fik, lige indenfor blueline, taklet pucken med sig på tværs, og med en hård flad afslutning sendte han pucken stolpe ind bag Ahonen til 0-1.

Så var der åbnet op, og nu skulle hjemmeholdet frem. Halvandet minut efter var udligningen tæt på, da Jan Dalecky snittede overliggeren. Et par minutter senere inkasserede Esbjerg sin tredje to minutters udvisning, og her var Herning mere nærgående. Mathias Seldrup måtte trække et par gode redninger frem, og Esbjerg kunne derfor bevare 1-0 føringen indtil videre.

Med fem minutter tilbage var Hernings forceren ved at lukke kampen, da Esbjerg slog kontra i en tre mod én. Der var så bare for mange kokke i denne omgang, og den store chance blev misset. Ærgerligt, for med to minutter tilbage kom udligninen. Scoringen kom i forbindelse med et kædeskift, hvor pucken til sidst endte hos Riku Pitkänen, der sendte pucken op i det fjerneste hjørne bag Seldrup. Esbjerg appellerede for at Herning havde været seks mand på isen, men målet fik lov at stå.

Der skete ikke mere i den ordinære spilletid, og kampen måtte derfor i overtid. Det kunne være blevet en kort fornøjelse, for efter et lille minut mistede Nick Crawford skæret og væltede, så det gav en friløber til Herning. Heldigvis fik Seldrup fulgt den til dørs, og de to hold kunne fortsætte i tre mod tre. Anders Krogsgaard fik, med lige under to minutter tilbage, fremkaldt en udvisning til Marlo Koponen, og så kunne Esbjerg sende en ekstra spiller på isen resten af overtiden.

Det blev heldigvis ikke til resten af overtiden, for efter at have kikset de første forsøg, så lykkedes det med et enkelt sølle sekund tilbage på uret for Carson McMillan at sende pucken i nettet til en esbjergensisk 2-1 sejr. To gode skalpe på fem dage, og på fredag er der en ny opgave hjemme i Granly Hockey Arena, når Hvidovre Fighters kommer på besøg. Der er kampstart kl. 19.00

Kampen i tal

Herning Bluefox – Esbjerg Energy 1 – 2 o.t.

47.30 0-1 Michael Fine (Hjulmand og Nielsen)

57.56 1-1 Riku Pitkänen (Nielsen)

64.59 1-2 Carson McMillan (Miller og Crawford) PP1

Udvisninger:

Herning Bluefox 3 x 2 min

Esbjerg Energy 3 x 2 min

Tilskuere: 1.516