Esbjerg Energy sikrede sig billet til slutspillet 25. februar 2018

Esbjerg Energy spillede sig sent søndag eftermiddag ind i slutspillets top seks, da Aalborg Pirates efter en fysisk hårdt spillet kamp blev besejret med 3-1 i Gigantium.

Første periode var bare fire minutter gammel, da den første scoring faldt. Uheldigvis var det Aalborg Pirates, der lukrerede på et pucktab bag Esbjergs mål, og Kirill Kabanov kunne let sende pucken i nettet, da både Nicolaj Henriksen og resten af forsvaret for sent indså, at pucken kom den anden vej rundt om målet.

Heldigvis kom modsvaret hurtigt. Der var god timing mellem Jannik Christensens aflevering og Adam Miller, der modtog pucken i fart lige inden blueline, hvorefter han skar ind mod mål og afsluttede, så Tadeas Galansky måtte aflevere en retur, som Colin Vock sendte i nettet til 1-1.

Spillet var fysisk præget, og det begyndte så småt at trække op til kampens første udvisninger. En dobbeltudvisning til Jannik Christensen og Lasse Bo Knudsen åbnede ballet, og blev fulgt op af en udvisning til Sune Hjulmand midtvejs i perioden. Det gav kampens første powerplay, og her måtte Nicolaj Henriksen diske op med en god dobbelt redning for at holde Esbjerg på 1-1.

Atter fuldtallig slog Esbjerg til igen. Alexis Loiseau fik pucken i fart, og skar ned mod målet, hvor han ikke kunne komme til skud, men i stedet lagde en lækker pasning bagud til Carson McMillan, der first-timede pucken ind bag Galansky til en esbjergensisk 2-1 føring.

Aalborg Pirates svarede hårdt igen, og de følgende minutter var Esbjerg presset tilbage i egen forsvarszone. Det brændte på et par gange, men stormen blev reddet af, og da Henry Hardarson med lidt over to minutter tilbage af perioden inkasserede en udvisning, kunne Esbjerg slutte perioden med sit første powerplayforsøg. Den var lige ved at blive byttet til et mål, da stolpefoden måtte redde for værterne i periodens sidste minut.

Anden periode blev langt hen ad vejen en stillingskrig. Andreas Grundtvig fik periodens første chance, og lidt senere kom Esbjerg atter i powerplay. Den blev ikke omsat, og et par minutter senere var det Esbjergs tur til at være i undertal. Her sendte Peter Quenneville et giftigt skud på overliggeren.

Fuldtallig igen kom Esbjerg ind i en god periode, hvor spillet gled godt, og ikke mindst blev Aalborg holdt væk fra egen zone. Det blev brudt af en ny esbjergensisk udvisning, og på ny var hjemmeholdet farlige, denne gang med en styring tæt forbi Nicolaj Henriksens mål. Også denne udvisning blev afværget, og et par minutter senere burde Esbjerg have fået lidt mere ud af en stor kontrachance, som rendte ud i sandet, da en aflevering blev foretrukket frem for en afslutning.

Carson McMillan blev bommet for en tripping med lidt over to minutter tilbage af midterperioden, og nu var det altså Aalborg, der kunne slutte en periode i overtal. Heldigvis var der styr på defensiven, og endnu engang måtte hjemmeholdet gå med uforrettet sag. Seks sekunder før pausefløjt inkasserede Aalborgs Olivier Hinse to minutter, som skulle blive skæbnesvangre for hjemmeholdet i tredje periode.

Den var nemlig ikke løbet helt ud, da Felix Scheel fra en god position fik afsluttet. Tadeas Galansky kunne ikke holde pucken, der stille gled mod målstregen, og godt presset blev det hjemmeholdets egen Henry Hardarson, der endte med at presse pucken det sidste stykke ind over stregen til en esbjergensisk 3-1 føring.

Fem minutter senere kunne det være blevet 4-1 i powerplay. Desværre var der sekundet forinden fløjtet af for blokering, så stadig 3-1 til Esbjerg. Der manglede 13 minutter, og Esbjerg spillede nu med lav risiko. De store sats blev udeladt, og mange minutter gik med bande ud mod et hjemmehold, der ikke kunne løsne op for Esbjergs defensiv denne sene eftermiddag.

Esbjerg blev ikke for alvor presset i kampens sidste minutter, så sejren og billetten til slutspillet blev sikkert kørt hjem. Dermed er Esbjerg Energy sikret mindst en femteplads i dette års grundspil, og kommer resultaterne til at klappe i sidste spillerunde er en tredjeplads også indenfor rækkevidde.

Tirsdag spilles sidste runde, og her skal Esbjerg Energy til Fyn, hvor Odense Bulldogs tager imod i en tv-kamp. Konkurrenterne til top fire, Rødovre og Frederikshavn har begge hjemmekampe mod henholdsvis Gentofte Stars og Hvidovre Fighters. Der er kampstart kl. 20.30.

Kampen i tal

Aalborg Pirates – Esbjerg Energy 1 – 3

03.51 1-0 Kirill Kabanov (Korsgaard og Hinse)

05.05 1-1 Colin Vock (Miller og Christensen)

13.51 1-2 Carson McMillan (Loiseau og Miller)

41.04 1-3 Felix Scheel (Crandall og Crawford) PP1

Udvisninger:

Aalborg Pirates 8 x 2 min

Esbjerg Energy 6 x 2 min

1 x 5+20 min (Crandall)

1 x 10 min (Christensen)

Tilskuere: 1.825