Esbjerg Energy sejrede på Fyn 19. oktober 2018

Der var debut til Jesse Mychan, da Esbjerg Energy fredag aften skulle forsøge at avancere i tabellen efter en skuffende start på sæsonen. Det skulle gå ud over Odense Bulldogs, der indtager metalligaens sidsteplads bare et point efter Esbjerg, der ligger næst sidst.

Ud over Mychan, så var Andreas Grundtvig tilbage efter en skade, og også Christian Wejse var tilbage efter at have siddet ude mod SønderjyskE.

Esbjerg startede godt ud, og allerede efter halvandet minut kom udbyttet. Christian Wejse vandt en faceoff hen til Niklas Andersen, der prompte sendte pucken i nettet til en esbjergensisk 1-0 føring. Hjemmeholdet var ikke kommet ordentligt ud af startblokken, og hang efter i endnu et par minutter, før kampens første udvisning ramte Max French efter fire minutters spil. Den blev fint afværget, men i næste skift måtte French atter ud. Denne gang lettere uskyldigt, da han blev bommet for et late hit. Den nye skærpelse, der mest af alt afgøres af, hvordan hver enkelt dommer fortolker den. Efter et par kampe, hvor reglen nærmest ikke har været anvendt, så skulle der blot et halvt sekunds forsinkelse til at denne her blev kaldt..

I overtallet skulle hjemmeholdet blot bruge et halvt minut, før Yannick Vedel timede sit indløb til bagerste stolpe perfekt til Søren Nielsen pasning, og Nicolaj Henriksen var chanceløs. 1-1 efter godt syv minutters spil. Fuldtallig igen fortsatte Esbjerg presset, og fire minutter senere var esbjergenserne atter i front. Oliver Kjær sendte et skud på benskinnen af Seppänen, og Felix Scheel var hurtigst over returen, og vippede den i nettet til 1-2.

Odense var tæt på en udligning kort efter, men her tog overliggeren fra for Esbjerg og Nicolaj Henriksen. Odense måtte herefter indkassere sin første udvisning, men selvom pucken næsten ikke var ude af Odenses forsvarszone, så lykkedes det ikke Esbjerg at udnytte overtallet i denne omgang. Det var dog fortsat Esbjerg, der havde mest fart i skøjterne, og med lidt under to minutter tilbage af perioden blev det 1-3. Anders Krogsgaard sendte fra kanten pucken mod mål, men inden den nåede Seppänen, da havde Christian Wejse snittet den tilpas meget til at den snød hjemmeholdets målmand. Esbjerg kunne skøjte til pause foran med to.

Anden periode blev ikke så sindsoprivende. Esbjerg lagde atter bedst ud, men efter fire minutter havde Odense fået etableret sig i Esbjergs forsvarszone, og fik sendt et par nærgående forsøg af sted. Esbjerg fik en ny chance i powerplay efter fem minutter, men billedet var det samme som i de første to forsøg. Masser af spil i angrebszonen, men for få afslutninger.

Herefter kom der flere minutter, hvor det var begrænset med nævneværdige chancer, og først efter 12 minutter blev det farligt igen. Jeppe Vinther sendte en afslutning på overliggeren. Kort efter lavede French hattrick på udvisninger, da han måtte ud for en slashing. Odense fik igen etableret sig i Esbjergs forsvarszone, og det blev til flere ubehagelige afslutninger fra distancen, hvor der bare skulle en enkelt afretning til, for at det blev til en et måls kamp. Heldigvis skete det ikke i denne omgang, og selvom Marc Hagel var tæt på med et halvt minut tilbage, så blev det ved en tomåls føring inden sidste periode.

Tredje periode var godt tre minutter gammel, da Esbjerg fik et nyt forsøg i powerplay, og alle gode gange fire, så lykkedes det med ni sekunder tilbage af udvisningen at gøre det til 1-4. Igen var det Felix Scheel, der fulgte op på et skudforsøg fra Jesse Mychan, som kun blev halvklaret. Det var ellers tæt på, at det var hjemmeholdet, der havde fået mest ud af powerplayet, som ikke var ret gammelt, da Odense slog kontra to mod én. Godt backarbejde fra Krogsgaard gjorde, at det stod 1-4 i stedet for 2-3.

Næsten halvvejs i sidste periode røg Henry Hardarson og Felix Scheel i totterne på hinanden, og de måtte begge tidligt i bad med en game misconduct. Kort efter var Odense presset og to gange kort efter hinanden blev pucken sendt ud over banden fra egen zone. Det gav Esbjerg en længere seance i fem mod tre, men der er stadig plads til forbedringer i overtalsspillet.

Esbjerg lavede næsten samme nummer, dog ikke med delay of game, med fire minutter tilbage. Først røg Andreas Pedersen og dernæst Andreas Grundtvig ud, og det gav værterne halvandet minut i fem mod tre. Esbjergs defensive special teams var noget skarpere end den offensive af slagsen, og Odense kom ikke nærmere. Kampen endte med en 4-1 sejr til Esbjerg Energy, der dermed efterlod Odense Bulldogs i bunden, og selv avancerede op i tabellen. Næste kamp er på tirsdag, når Aalborg Pirates gæster Granly Hockey Arena hal 2. Der er kampstart kl. 19.00.

 

Kampen i tal

 

Odense Bulldogs – Esbjerg Energy 1 – 4

 

01.34 0-1 Niklas Andersen (Wejse)

07.14 1-1 Yannick Vedel (Nielsen og Hardarson) PP1

11.51 1-2 Felix Scheel (Kjær og Christensen)

18.15 1-3 Christian Wejse (Krogsgaard og Scheel)

45.30 1-4 Felix Scheel (Mychan og Hagel) PP1

 

Udvisninger:

 

Odense Bulldogs 7 x 2 min + 1x5+20 (Hardarson) + 1x10 min (Larsen)

Esbjerg Energy 5 x 2 min + 1x5+20 (Scheel)

 

Tilskuere: 1.324