Esbjerg Energy klædt af i Aalborg 3. oktober 2018

Efter en forløsende sejr mod Rødovre skulle Esbjerg onsdag aften forsøge at fortsætte de gode takter ude mod de forsvarende danske mestre, Aalborg Pirates.

 

Esbjerg startede kampen fint, og fik etableret et mindre pres, hvor den aalborgensiske defensiv blev udfordret. Det skabte flere gode chancer, og allerede efter godt ét minut kunne Eeto-ville Arkiomaa have bragt Esbjerg i front, da han på en friløber sendte en afslutning i benskinnen på Ronan Quemener i Aalborgs mål.

 

Værternes defensiv så bestemt ikke imponerende ud, men til gengæld var de uhyggeligt effektive, da de kom i powerplay. Andreas Pedersen tog kampens første udvisning, og den udnyttede Jeppe Jul Korsgaard til at bringe piraterne i front. Esbjerg svarede nu fint igen, og en lidt mere direkte Colin Vock kunne måske have bragt hurtig balance i stillingen, men fra en god position blev det til en aflevering i stedet.

 

Et par minutter senere modtog Esbjerg sin anden udvisning, og igen kom straffen prompte. Julian Jacobsen gjorde det til 2-0, og Mark Pederson valgte at tage en timeout. Fornuftigt nok, for det var ikke en helt retvisende stilling på dette tidspunkt. Esbjerg fortsatte ufortrødent sine angreb, og da hjemmeholdet stadig var til at snakke med defensivt kom belønningen tre minutter senere. Niklas Andersen slap fri i højre side, og klappede pucken over til den fjerneste stolpe til en 2-1 reducering.

 

To minutter senere slap Colin Vock fri, men blev ulovligt stoppet, hvilket resulterede i et straffeslag. Vock skulle selv eksekvere, men sidste træk blev ikke som håbet, og stadig 2-1 til Aalborg Pirates. Med fem minutter tilbage af første periode var det Esbjergs tur til at forsøge sig i powerplay, men desværre kunne hjemmeholdets effektivitet ikke matches, og det blev ved de 2-1 efter første periode.

 

I anden periode kom hjemmeholdet bedre ud, og fik presset Esbjerg i de første minutter. Det stoppede da Esbjerg fik chancen i powerplay efter tre minutter. Det blev ikke til en scoring, men Energy fik meldt sig ind i anden periode. Lidt af fem mod fem presset fra første periode var ved at vise sig igen, da der på flere fronter blev smidt en våd klud i ansigtet. Bedst som det lugtede af en udligning slog Aalborg kontra, og i en to mod én kunne Mikkel Højbjerg gøre det til 3-1. I samme moment fortsatte både back og angriber ind i Nicolaj Henriksen, der måtte lade sig udskifte efter episoden.

 

Mathias Seldrup måtte gøre sig klar, men inden han blev varm havde Aalborg bragt sig på 4-1. Esbjerg virkede chokerede, og var under voldsomt pres de følgende minutter. Lidt efter lidt kom Energy atter ind i kampen igen, men så måtte Wejse ud i to minutter, og så blev det 5-1 ved Spencer Humphries. Meget effektiv powerplay.

 

Mod slutningen af perioden var Esbjerg kommet i powerplay, og selvom det ikke tæller som en powerplay scoring, så var Niklas Andersens 5-2 reducering fem sekunder senere et resultat af dette. Det blev også stillingen inden sidste periode, hvor der skulle jagtes en hurtig reducering, for at bringe lidt tvivl ind hos hjemmeholdet, der efter 4-1 scoringen havde spillet med masser af selvtillid.

 

Det skete ikke, og i stedet blev kampen reelt lukket efter tre minutters spil af perioden, hvor en fejl i Esbjergs defensiv efterlod Spencer Humphries mutters alene foran Seldrup, og så stod der 6-2. Kampen ebbede ud. Esbjerg kunne trods flere chancer i powerplay ikke få spillet til at fungere. Til allersidst i perioden blev resultatet endnu grimmere. Det blev både 7-2 og 8-2, inden et afklædt Esbjerg Energy mandskab kunne forlade isen.

 

Dermed blev det et skridt frem og to-tre stykker tilbage, inden holdet skal i kamp igen på fredag. Her er det Odense Bulldogs, der kommer på besøg i Granly Hockey Arena. Der er kampstart kl. 19.00.

 

Kampen i tal

 

Aalborg Pirates – Esbjerg Energy 8 – 2

 

05.27 1-0 Jeppe Jul Korsgaard (Højbjerg) PP1

09.29 2-0 Julian Jakobsen (Spelling og Højbjerg) PP1

11.54 2-1 Niklas Andersen (Wejse og Krogsgaard)

25.46 3-1 Mikkel Højbjerg (McNamee)

28.01 4-1 Mikkel Højbjerg (McNamee og Højbjerg)

32.44 5-1 Spencer Humphries (Spelling og Jakobsen) PP1

38.10 5-2 Niklas Andersen (Wejse og Scheel)

42.55 6-2 Spencer Humphries (Friedmann)

56.12 7-2 David Friedmann (Christensen)

58.10 8-2 Mike McNamee (Højbjerg og Marcussen)

 

Udvisninger:

 

Aalborg Pirates 8 x 2 min

Esbjerg Energy 6 x 2 min

 

Tilskuere: 2.070