Esbjerg Energy holder liv i top-4 håbet 20. februar 2019

Med tre kampe tilbage skulle mange ting skal gå op i en højere enhed, hvis Esbjerg Energy skulle indhente de seks point, der er op til Aalborg Pirates på fjerdepladsen. Den første hurdle var aftenens udekamp mod netop Aalborg, hvor kun en sejr talte, hvis drømmene om en hjemmebanefordel i kvartfinalen skulle holdes i live.

Omvendt kunne hjemmeholdet sikre sig fjerdepladsen med en sejr, så der var da lidt på spil, her kort før slutspillet starter.

Esbjerg fik en skidt start på kampen, for første periode var kun 18 sekunder gammel, da Mathias Seldrup første gang måtte hente pucken ud af netmaskerne. Det var Spencer Humphries, der fra en spids vinkel fik sendt pucken i nettet til 1-0.

Godt nok var Marc Hagel tæt på at udligne et halvt minut senere, men alligevel virkede Esbjerg en anelse shaky de næste minutter. Usikkerheden var tæt på at koste endnu en scoring, men stolpen reddede for Esbjerg efter tre minutter.

Lidt efter lidt kom Energy tilbage i kampen, og efter fem minutters spil begyndte det at ligne et esbjergensisk overtag godt hjulpet af et par udvisninger til hjemmeholdet. Første powerplay kom der ikke noget ud af, men på det andet forsøg var Aalborg Pirates kun lige blevet fuldtallig, da Kim Karlsson på godt forarbejde af Marc Derlago udlignede til 1-1.

Det blev også 2-1 til Esbjerg med halvandet minut tilbage af perioden. Denne gang var det en klassisk overtalsscoring, hvor Christian Wejse fik afrettet Anders Krogsgaards skud så Ronan Quemener blev efterladt chanceløs.

Anden periode blev modsætningernes periode. Den første halvdel var rimelig chancefattig og med et lille overtag til Aalborg. Der skulle gå godt syv minutter, før Esbjerg havde sin første gode mulighed. I den anden halvdel af perioden eskalerede tingene en del. En esbjergensisk udvisning blev hurtigt omsat til 2-2 efter bare 12 sekunder, og kort efter måtte Seldrup hive en stor redning frem for at forhindre en 3-2 scoring. Det blev alligevel 3-2, men heldigvis med omvendte tegn. Fra en position ude ved banden sendte Anders Koch pucken mod mål, og trafikken gjorde, at Quemener intet så før pucken var i nettet.

18 sekunder efter scoringen var der til gengæld ikke meget at glæde sig over i Esbjergs lejr. Uheldige Colin Vock, blev sendt i isen af en takling til hovedet, og det kan snart ikke tælles på én hånd, hvor mange gange han har måtte forlade isen – bare i denne sæson – med hovedskader. Colin Vock var færdig for kampen, og Jeppe Jul Korsgaard måtte inkassere fem minutters game misconduct.

Det skete med tre minutter tilbage, og da der manglede et enkelt minut sendte Felix Scheel en returpuck i nettet til 4-2. Efterfølgende fik Scheel sagt et eller andet til én af de Aalborg spillere med den korteste lunte, og så kom der lidt håkkifight ud af det.

Efter en længere udredning endte det med at Esbjerg kunne spille fem mod tre i de følgende to minutter, godt nok afbrudt af pausen.

Esbjerg fik ikke scoret i den resterende del af overtallet, og herefter lignede det et defensivt udgangspunkt for Esbjerg. Mikkel Højbjerg var yderst tæt på efter to minutters spil af tredje periode, men Seldrup fik afværget. Esbjerg havde chancen til at lukke kampen i overtal efter otte minutter af perioden, men det lykkedes ikke, og i stedet var det hjemmeholdet, som efter 10 minutter fik reduceret til 3-4 ved Lasse Bo Knudsen.

Kampen var åben igen, men heldigvis kun i to minutter. Niklas Andersen kan skyde som en hest sparker, og det var netop hvad han gjorde, da han efter en tur nede fra egen banehalvdel endte med at kanonere pucken over i det fjerneste hjørne til 3-5. Der manglede syv minutter, og med to minutter tilbage spillede Aalborg med tomt mål. Det udnyttede Andreas Grundtvig kort efter til at gøre det til slutresultatet 3-6 i Esbjerg Energys favør.

Dermed blev førte hurdle overvundet, og afstanden til Aalborg er nu på tre point med Esbjerg som bedst indbyrdes. Næste opgave for Esbjerg Energy er nu på fredag, hvor Odense Bulldogs gæster Granly Hockey Arena Hal 2. Det så også den sidste kamp i træningshallen, inden slutspillet starter i den nye arena. Der er som vanligt kampstart kl. 19.00.

 

Kampen i tal

Aalborg Pirates – Esbjerg Energy 3 – 6

00.18 1-0 Spencer Humphries (Højbjerg)

11.26 1-1 Kim Karlsson (Derlago)

18.43 1-2 Christian Wejse (Krogsgaard og Karlsson) PP1

35.19 2-2 Spencer Humphries (Spelling og Højbjerg) PP1

36.21 2-3 Anders Koch (Vock)

38.54 2-4 Felix Scheel (Mychan og Andersen) PP1

50.03 3-4 Lasse Bo Knudsen (Højbjerg og McNamee)

52.57 3-5 Niklas Andersen

58.28 3-6 Andreas Grundtvig (Krogsgaard) EN

Udvisninger

Aalborg Pirates 7 x 2 min + 1 x 5+20 min (Korsgaard)

Esbjerg Energy 6 x 2 min

Tilskuere: 2.180