Esbjerg Energy har truppen til sæsonstart 4. august 2017

Truppen er i hvert fald foreløbigt på plads til den kommende sæson hos Esbjerg Energy. Og hos de forsvarende danske mestre er sportschef Søren Mathiasen ganske tilfreds. I målet fortsætter makkerparret Nicolaj Henriksen og Mathias Seldrup.

- Nogle ville måske kalde det et sats med de to unge målmænd før sidste sæson. Nicolaj Henriksen var præget af en skade og Mathias Seldrup var uprøvet og helt uden erfaring fra Metal Ligaen. Nicolaj går i år en spændende sæson i møde og bør komme i spil til landsholdet, som spiller VM på hjemmebane, udtaler sportschef Søren Mathiasen fra Esbjerg Energy:

- Også Mathias Seldrup viste sidste år, både i Champions Hockey League og i slutspillet, at han har et stort potentiale. Nicolaj har nu bekræftet sit værd og er skades fri. Mathias har vist, at han har kvaliteterne til Metal Ligaen, så vi føler os mere komfortable end vi gjorde før sidste sæson.

På back-pladserne har vestjyderne syv spillere på plads. Nye er den 24-årige amerikanske back Taylor Fleming og den 27-årige canadier Nick Crawford. Her ud over disponerer Esbjerg Energy stadig over Anders Krogsgaard, Jannick Christensen, Phillip Bruggisser, Anders Koch og Jeppe Vinther.

- Vi starter sæsonen fornuftigt, med syv stærke backs. Den yngste, 19-årige Anders Koch er lige kåret som årets talent i Metal Ligaen. Han og de andre er klar til at vise sit værd i den kommende sæson. Så vi er dækket generelt godt ind på back-pladserne, fortsætter sportschefen:

- Offensivt såvel som defensivt. Vi har spillere med både højre- og venstrefatning. Vi henter rutine med Crawford og ungt blod med Fleming, så vi ser hos Energy frem til en god sæson, med kvalitet på de vigtige back-pladser.

Også med hensyn til sammensætningen af truppens tolv forwards er truppen styrket på danskersiden.

- Offensivt er vi opgraderet på danskersiden. Vi har sagt farvel til tre danskere Søren Nielsen, Lasse Bang og Jeppe Holmberg og kan sige velkommen til fire nye spillere. 18-årige Andreas Grundtvig kommer fra Rødovre med masser af speed. 26-årige Søren B. Pedersen returnerer efter seks år i Odense og kan bidrage med bl.a. fysik og rutine. 18-årige Christian Wejse kommer sulten hjem til barndomsklubben efter et år i canadisk juniorhockey og endelig støder 24-årige Felix Scheel til holdet efter 9 år i svensk ishockey, forklarer Søren Mathiasen.

- Felix Scheel vil helt klart give truppen ekstra pondus. Den 31-årige amerikaner Colin Vock har tidligere spillet i Esbjerg og kræver næppe megen præsentation. Canadiske Alexis Loiseau på 23 år ser rigtigt spændende ud og vi forventer os også meget af den 26-årige center canadiske Michael Fine, slutter den vestjyske sportschef.

Esbjerg Energy råder fortsat over angriberne Sune Hjulmand, Carson McMillan, Esben Nielsen, Niklas Andersen og Henrik Mærsk Clausen.