Esbjerg Energy åbnede med en sejr. 8. september 2017

Så har man set det med. Marginalerne var helt aldeles på Esbjerg Energys side, da holdet fredag aften indledte den nye sæson med en dejlig 4-3 sejr i Frederikshavn. Det var ellers hjemmeholdet, der blæste an fra kampens start, og en smule usikkerhed i egne rækker gav flere store chancer til hjemmeholdet, der med lidt mere skarphed godt kunne have været foran med en pind eller to efter første periode. Kun i få momenter var Esbjerg i kontrol, og derfor kunne Mark Petersons tropper være godt tilfreds med, at det stod 0-0 efter første periode.

 

Det blev en hel del bedre i anden periode. Pasningerne sad bedre, og det skabte først en del pæne chancer, og pludselig kom målene også. Den første kom efter otte minutters spil, hvor Esben Nielsen fulgte op på et skudforsøg, og fra en position bag mål, ramte han Thomas Lilies skøjte, og pucken gled ind. Den slags mål er set før, men at Jeppe Vinther 40 sekunder senere sendt en pasning ind på skøjten af en frederikshavner, og den ligeledes gled i mål, det var alligevel en imponerende omgang medgang. Og det skulle blive vildere sidst i perioden.

 

Inden da havde Kristoffer Lauridsen dog reduceret for hjemmeholdet, da han tog turen op igennem banen for til sidst at sende pucken mellem benene på Nicolaj Henriksen, der vogtede det esbjergensiske bur denne aften. Esbjerg fik sin første chance i powerplay kort efter, og viste her gode takter selvom den ikke blev omsat. Med 40 sekunder tilbage toppede Sune Hjulmand så både Esben Nielsen og Jeppe Vinther, da han bragte Esbjerg Energy på 3-1. Fra en position helt bag mål blev pucken taklet op i toppen af målet, hvor den godt kunne have lagt sig, men valgte alligevel at droppe ud over overliggeren, hvorefter den ramte Lilie i ryggen, og så videre ind over målstregen. Tre ”heldige mål” i på en periode, og en to måls føring inden sidste periode.

 

Tredje periode var ikke ret gammel før Esbjerg Energy havde pucken i nettet. Desværre blev den underkendt for en offside i målfeltet, og bare 15 sekunder senere lå pucken inde bag Nicolaj Henriksen til en 2-3 reducering. Det lignede lidt en momentum svinger, og en esbjergensisk udvisning kort efter gjorde det ikke nemmere. Den blev afværget, men efter syv minutters spil kom udligningen, da Simon Grønvaldt kom først på en puck foran mål.

 

I den sidste halvdel af tredje periode fik Esbjerg dog godt fat igen, og kom til et par pæne chancer inden hjemmeholdet trak sin anden udvisning. Hvor det første tre scoringer var i den tilfældige/heldige kategori, var der ingen af disse involveret i 4-3 scoringen. Det var bare et godt opsat powerplay, der endte med, at Michael Fine sendte en first-timer i nettet med fire et halvt minut igen. Frederikshavn kunne ikke umiddelbart svare igen, og da tidspunktet nærmede sig for at hjemmeholdet skulle tage målmanden ud fik Esbjerg presset spillet helt op i Frederikshavns forsvarszone.

 

Først i kampens sidste 30 sekunder fik hjemmeholdet etableret sig i angrebszonen, hvilket gav et enkelt skudforsøg, som Felix Scheel fik blokket med skøjten inden de sidste par sekunder løb af klokken. Spilmæssigt var det ikke nogen skønhedsåbenbaring, men det gav tre point og derfor en god start af Esbjerg Energy.

 

Næste kamp er på tirsdag, hvor Rungsted kommer på besøg. Der er kampstart kl. 19.00 i Granly Hockey Arena, og billetter kan købes på hjemmesiden.

 

28.05                  0-1                       Esben Nielsen (Fleming og Vinther)

28.45                  0-2                       Jeppe Vinther (Vock og Scheel)

34.15                  1-2                       Kristoffer Lauridsen

39.21                  1-3                       Sune Hjulmand

40.38                  2-3                       Mark Hurtubise

46.36                  3-3                       Simon Grønvaldt (Pedersen og Izumi)

55.24                  3-4                       Michael Fine (Vock og Bruggisser) PP1

 

Udvisninger:

 

Frederikshavn Whitehawks                                4 x 2 min

Esbjerg Energy                                                         6 x 2 min

 

Tilskuere: 1.272