Esbjerg-dreng vender hjem 15. juni 2017

 Efter seks sæsoner i Odense, vender Esbjerg-drengen Søren B. Pedersen nu hjem til Esbjerg Energy. Han kan se tilbage på en sølvmedalje fra 2012 og en pokaltitel fra 2016 med de fynske Bulldogs.

- Skiftet til Esbjerg Energy er naturligt, både i forhold til min karriere som ishockeyspiller og til mit øvrige liv udenfor isen. Det er med andre ord tid til at komme hjem. Hjem til nye sportslige udfordringer og hjem til min barndomsklub, efter jeg tidligt på sæsonen sidste år var på en længere rejse til Fjernøsten og til New Zealand, fortæller Søren B. Pedersen.

- Jeg vender hjem til Esbjerg med mange erfaringer fra tiden i Odense, som jeg har høstet både på og udenfor isen. Jeg mener godt, at man kan sige, at jeg er modnet som menneske, og at jeg vender hjem i en forbedret og styrket udgave, i forhold til den unge mand som forlod Esbjerg, forklarer den 26-årige centerspiller.

Den 26-årige center debuterede for EfB Ishockey i sæsonen 2007/2008 og har siden spillet mere end 350 kampe i landets fornemste ishockeyrække, 19 pokalkampe og tre internationale kampe i Continental Cup. Søren Pedersen har endvidere repræsenteret Danmark ved et U18- og to U20-slutrunder.

- I de to seneste sæsoner har jeg spillet med min lillebror, Andreas B. Pedersen i Odense. Vi har hele tiden vidst, at vi ville "overlappe hinanden" hos Bulldogs, og det har været et privilegie at spille sammen. Men vi har så tætte bånd, at den kontakt vil blive holdt ved lige under alle omstændigheder, fortsætter esbjergenseren.

- Jeg skal nok høre fra ham, hvis det lykkedes Odense at slå os i den kommende sæson. Og mon ikke vi begge har så gode teleselskaber, at jeg får sendt ham en SMS, når vi har slået dem i de indbyrdes opgør. Jeg pendlede mellem Esbjerg og Odense efter udlandsrejsen, og der er ikke så langt, så vi skal nok ses, griner Søren Pedersen.

Søren Pedersen er 188 cm højt og betragtes som en begavet ishockeyspiller, som formår at gøre medspillerne gode.

- Jeg håber på, at vi I Esbjerg kan fastholde den sportslige succes, som holdet har haft de seneste år. Og så glæder jeg mig til at arbejde med trænerduoen Mark Pederson og Thor Dresler. Jeg tror, de kan give mig et løft som ishockeyspiller, for jeg ønsker stadig at udvikle mig, så det ville være rart, hvis jeg kunne tage et par skridt fremad, slutter den hjemvendte vestjyde.