Esbjerg besejret af topholdet 3. februar 2019

Esbjerg Energy var på en svær opgave søndag eftermiddag, da holdet gæstede Nordsjælland, hvor de nykårede pokalmestre og nuværende tophold Rungsted Seier Capital tog i mod i Hørsholm Skøjtehal. Efter fredagens runde, hvor resultaterne flaskede sig for Esbjerg, var top fire atter indenfor rækkevidde, men det krævede en absolut topindsats, hvis eftermiddagens modstander skulle besejres.

Det startede også fint for Esbjerg, der kom godt ud til første periode. Højt tempo blandet godt op med fysisk spil gav hurtigt et par muligheder til Esbjerg Energy. Den største stod Max French for efter blot 30 sekunder, hvor han helt fri for mål fik overplaceret sit skud.

To minutter senere blev en afslutning atter overplaceret, men denne gang så det lidt mere bevidst ud, for pucken sprang i en god vinkel ud fra banden til en fri Christian Wejse på modsatte side af målet, og så var Esbjerg i front

Sidst Esbjerg var i Rungsted blev udvisningerne dyre, og det billede havde ikke ændret sig meget siden da. Brady Austin modtog kampens første udvisning, og så slog hjemmeholdet til. En returpuck endte hos Tim Daly, og han kunne let sende pucken ind bag Mathias Seldrup til 1-1.

Tre minutter senere var Esbjerg blevet fanget i egen forsvarszone, og efter flere forgæves forsøg på at cleare pucken var det atter på en returpuck Tim Daly, der nu bragte hjemmeholdet i front med 2-1. Det blev også 3-1 i overtal mod et på det her tidspunkt frustreret esbjergensisk mandskab. I to-tre situationer kunne der godt være dømt en høj stok mod hjemmeholdet, men de fik lov at passere, og da Niklas Andersen så blev smidt i boksen for det samme, og det så sekunder senere blev omsat til 3-1 mistede holdet en kort overgang fokus.

Der var heldigvis kun ét minut tilbage af første periode, og i pausen fik Mark Pederson og Thor Dresler rettet fokus det rigtige sted hen igen, og fra anden periodes start stod der Esbjerg Energy på kampen.

Esbjerg kæmpede indædt, og fik tilspillet sig et overtag, der skulle resultere i 2-3 reduceringen efter små otte minutters spil. Max French havde netop misset en stor mulighed, men sekunder senere fik han en ny chance, og så blev pucken styret ind over Thomas Lillie i Rungsteds mål.

Tre minutter senere kom udligningen. Esbjerg havde fået et powerplay, og i dette sendte Anders Krogsgaard en blød inderside mod mål, og her var der tilpas meget trafik til at den strøg hele vejen i nettet.

3-3, og Esbjerg spillede virkelig flot ishockey på det her tidspunkt, men igen skulle en udvisning komme til at koste. Marc Hagel havde taklet lidt for hårdt, og den udvisning blev omsat til en 4-3 scoring ved Nikolaj Rosenthal bare to minutter efter udligningen. Esbjerg havde en stor dobbeltchance med to minutter tilbage af perioden, men det blev ved 4-3 inden sidste periode.

Den måtte Esbjerg starte i undertal, men denne gang blev værterne holdt væk. Men det lykkedes ikke rigtigt at komme ind i samme rytme som fra starten af anden periode. Hver gang der var tiltag til noget, så kom der en udvisning i vejen. Tættest på var Max French, der på et break-away fik en slashing så staven knækkede. Det gav et powerplay til Esbjerg, men desværre blev den ikke udnyttet.

Kort efter var det på ny Esbjergs tur til at rage en udvisning til sig, og det kostede altså bare på de kræfter, som skulle bruges til at jagte udligningen. Udvisningen blev klaret, men offensivt var Esbjerg ikke specielt farlige de næste minutter. Med fem minutter tilbage måtte forceringen komme. Energy pressede de sidste kræfter ud, men forsøgene sad udenfor målrammen, og Thomas Lillie blev ikke for alvor udfordret. Seldrup blev pillet ud, men lige lidt hjalp det, og Esbjerg Energy måtte se sig besejret med 4-3 af førerholdet.

Nu venter ni dages landsholdspause, før et hårdt slutprogram venter med fem kampe på 12 dage. Næste opgave er den 12. februar, hvor turen går til Frederikshavn.

 

Kampen i tal

Rungsted Seier Capital – Esbjerg Energy 4 - 3

03.12 0-1 Christian Wejse (Grundtvig og Hagel)

08.45 1-1 Tim Daly (Fiddler og Sarault) PP1

11.48 2-1 Tim Daly (Fiddler og Rosenthal)

18.49 3-1 Marcus Olsson (Bergman og Andersson) PP1

27.49 3-2 Max French (Hagel og Grundtvig)

31.24 3-3 Anders Krogsgaard (French og Karlsson) PP1

33.43 4-3 Nikolaj Rosenthal (Fiddler og Daly) PP1

Udvisninger:

Rungsted Seier Capital 5 x 2 min

Esbjerg Energy 10 x 2 min + 1 x 10 min (Hagel)

Tilskuere: 1.037