Esbjerg arbejdede sig til en pligtsejr over Odense 9. december 2018

Esbjerg Energy – Odense Bulldogs 4–1 (1-0, 0-1, 3-0)

Odense lignede kanonføde for Esbjerg i de første 20 minutter, hvor fynboerne var presset helt i bund. Senere fik Odense dog arbejdet sig ind i kampen, som gæsterne havde stor ære af. Til syvende og sidst måtte man dog kapitulere overfor et endnu mere hårdtarbejdende vestjysk mandskab, der dog havde sit hyr med at få passeret Seppänen i målet. Jesse Mychan i fokus med to scoringer.

Odense gæstede søndag eftermiddag Esbjerg, hvor fynboerne skulle se, om de for første gang i indeværende sæson, kunne få skovlen under vestjyderne, der havde sejret komfortabelt med hhv. 6-0 og 4-1 i sæsonens første to indbyrdes opgør.

Odense har om nogen brug for så mange point som overhovedet muligt i øjeblikket, da Hvidovres konkurs rent pointmæssigt har ramt fynboerne ekstra hårdt. Man havde endeligt fået hægtet sig på Esbjerg, Rødovre og Herlev i bunden, men måtte forud for dagens spillerunde tage til takke med en pointhøst på 13 point efter 20 kampe, præcist det halve af Esbjergs 26 point efter 21 kampe.

Senest var man dog overraskende tæt på at hente tre af slagsen mod det suveræne tophold fra Rungsted, der dog endte med at vinde i overtid. Vestjyderne holdte til gengæld stand til det sidste, da man på en sen scoring hentede tre point med hjem fra Aalborg i torsdags.

Til dagens kamp var Esbjerg uden Brady Austin, Oliver Kjær, Jannik Christensen og Oliver Jessen, mens Odense måtte undvære Ned Lukacevic og Jakob Wittendorf.

Målmandsduellen stod mellem Mathias Seldrup og Teemu Seppänen.

Vestjysk stormløb og power play-scoring

Lad det væres sagt med det samme, langt det meste i første periode foregik på vestjyske præmisser. Esbjerg mødte generelt Odense langt fremme på banen gennem hele første periode og sad fuldstændigt på spillet.

Det vestjyske overtag kastede da også et par scoringschancer af de større af sig. Efter fem minutter var Niklas Andersen således ganske tæt på for Esbjerg efter en klumpspilssituation foran Seppänens mål.

Tre minutter senere var det så Andreas Grundtvig, der lige manglede de sidste marginaler, da han sled sig forbi Odense-defensiven og fik afsluttet på gæsternes finske keeper.

Kampens første udvisning tegnede Odense sig for, da Mathias Thinnsen efter 17 minutter måtte til afkøling for en slashing.

Kampbilledet blev ikke mindre entydigt af, at Esbjerg nu var i overtal. Presset var massivt og den ene puck efter den anden fløj om ørerne på Seppänen i målet.

Christian Wejse fik sendt en overtalsafslutning på overliggeren fra en spids vinkel og Jesse Mychan tvang Seppänen ud i en mirakel-redning på klods hold, inden selvsamme Mychan, med syv sekunder tilbage af udvisningen, kunne bringe Esbjerg i front med 1-0, da han tæt under mål fulgte op på Marc Hagels forarbejde.

1-0 efter en ganske ensidig første periode, hvor værterne da også vandt skudstatistikken med hele 14-2.

Odense med opløftende takster i anden periode

Kampbilledet var anderledes jævnbyrdigt i anden periode, hvor Odense lagde anderledes godt fra land og nu fik presset Esbjerg ganske godt.

Gæsternes fik da også chancen i power play efter tre minutters spil, da Esbjergs Anders Koch måtte tage plads i straffeboksen for forsinkelse af spillet. Men trods en del spil og hurtig puckomgang, så fandt fynboerne aldrig den afgørende åbning i det vestjyske box play.

Åbningen fandt gæsternes dog relativt hurtigt, da man efter ti minutter igen fik chancen i overtal. Efter et par hurtige pasninger endte pucken her hos Søren Nielsen, da resolut trykkede af. Seldrup kunne ikke andet end at parere og pucken sprang ud til Mathias Thinnesen, der ikke havde nogen problemer, med at sende skiven ind i det halvtomme mål, bag en forgæves sprællende Esbjerg-keeper.

Scoringen gav Odense et tydeligt momentum og langt det meste foregik nu i Esbjergs zone. Her måtte Seldrup efter 13 minutter hive en redning af de store op af hatten, da Martin Larsen var yderst nærgående tæt under mål.

Trods et fortsat overtag til gæsterne mod periodens slutning, hvor man også fik lejlighed til at rulle overtalsformationerne ud igen, så blev der dog ikke scoret yderligere i anden periode og kampen var dermed helt åben forud for tredje periode.

Esbjerg arbejdede hårdt og trak fra i tredje periode

Et tidligt Esbjerg-power play blev vekslet til box play, da Max French måtte til afkøling for en tripping i det fjerde minut. Men power play-effektiviteten var ikke i top hos nogle af mandskaberne denne søndag.

Som perioden skred frem pressede Esbjerg mere og mere på for et føringsmål, men man løb gang på gang panden mod muren over for Seppänen, der i særklasse var Odenses bedste spiller i kampen.

Efter ti minutter skulle det dog lykkedes for Esbjerg, at få prikket hul på den lille finske troldmand. Det var Marc Hagel der tog sagen i egen hånd, da han førte pucken frem langs flanken, skar ind foran mål og med et håndledssvirp passerede Seppänen ved fjerneste stolpe til 2-1.

Kun en decideret vandvidsredning af Seppänen forhindrede Max French i at fordoble den vestjyske føring efter et kvarters spil. Helt inde i målfeltet nåede den finske keeper at få griberen op og French måtte måbende se til.

Efter 16 minutter måtte Odense-målmanden dog kapitulere, da Jesse Mychan med maskeret afslutning fik sendt pucken i kassen mellem venner og fjender. Masser af trafik foran mål og Seppänen kunne ganske enkelt ikke se pucken. Mychan med to scoringer og Esbjerg oppe med 3-1.

Med 1:49 tilbage udbad Odense sig en time out og spillede efterfølgende seks mod fem i en sidste satsning. Tættere på kom fynboerne dog ikke og Felix Scheel kunne med 38 sekunder igen lukke kampen med en scoring i det tomme mål; 4-1 og Esbjerg nu med tre sejre i træk, for kun anden gang i indeværende sæson.

Esbjerg Energy kårede kampens spiller - det blev #29 Jesse Mychan.