Esben Nielsen indstiller karrieren 20. juni 2018

Han har spillet mere end 600 kampe i Danmarks bedste ishockeyrække, men nu har 32-årige Esben Nielsen valgt at stoppe med ishockey på højeste plan. Den rutinerede forward slutter dermed karrieren - efter en sæson med Champions League ishockey og et særdeles intensiv slutspil i Metal Ligaen for Esbjerg Energy.

-Jeg føler, at det er det rigtige tidspunkt nu. Jeg har været med på højeste niveau i 16 år, og ishockey er en tidskrævende sport, hvis man vil dyrke det på det her niveau. Jeg har nu en alder, hvor der er andre ting, der fylder en masse i mit liv med fuldtidsarbejde som vvs-montør, køb af hus og et bryllup lige om lidt. Så selvom jeg har haft nogle rigtig gode snakke med Mark og Thor, så føler jeg, at tidspunktet nu er det rette, forklarer Esben Nielsen.

Han er fra den velkendte esbjerggensiske ishockeyfamilie Nielsen - med far Stig samt lillebror Søren, der også med stolthed har båret Esbjerg-trøjen. Esbens debut på førsteholdet er helt tilbage i 2002. Sidenhen er det blevet til tre guldmedaljer for moderklubben, og specielt den seneste titel i 2017, der blev sikret på egen is, var noget særligt.

-Det var virkelig specielt, og noget jeg aldrig nogensinde vil glemme at vinde mesterskabet med fuldt hus i Granly Hockey Arena, og den enorme opbakning som vi fik fra ”Den Gule Mur”. Modtagelsen i Esbjerg midt om natten året før, efter vi vandt mesterskabet i Herning, giver mig også stadig gåsehud, så at kunne være med til at fejre dette med en masse fans og gode venner er jeg meget taknemmelig for, understreger Esben Nielsen

Ud over en masse kampe for Esbjerg, så nåede den energiske forward også forbi danske ligaklubber som Herlev, Rødovre og Odense samt en afstikker til fransk ishockey, hvor han bl.a. fandt sit livs kærlighed Melanie i Dunkerque.

-Det bliver et stort øjeblik at skulle giftes med Melanie her i juli måned – hende havde jeg aldrig mødt, hvis jeg ikke havde spillet ishockey. Og i det hele taget, så har jeg bare fået en masse store oplevelser. Jeg har ikke været nogen superstjerne og ville aldrig blive det, men jeg er meget tilfreds og stolt, når jeg kigger tilbage på min karriere. Og jeg kan love alle, at jeg vil følge holdet fremad i Granly Hockey Arena, hvor jeg håber, der fortsat venter en masse unikke oplevelser – ikke mindst med den nye arena, hvor en ny flot æra kan begynde, slutter Esben Nielsen.

Esbjerg Energy vil gerne takke Esben Nielsen for sine mange år for klubben, hvor han altid har haft Esbjerg-hjertet med sig på isen. Vi ønsker ham al mulig held og lykke med livet uden ishockey og glæder os til at se ham på tilskuerpladserne i Granly Hockey Arena.

Foto: Niels Husted - www.nhcfoto.dk