Energy tog tre point i Aalborg 6. oktober 2017

Klemt inde imellem to Champions Hockey League kampe stod Esbjerg Energy fredag aften overfor Aalborg Pirates i den hjemlige AL-Bank liga, og efter de to seneste nederlag var der brug for lidt pointmæssig oprejsning i Gigantium, hvor jagten på en final four plads, foregik denne aften.

 

Niklas Andersen og Søren Pedersen var ikke i holdopstillingen, og så var Nicolaj Henriksen tilbage i målet hos Esbjerg Energy.

 

Esbjerg fik en stor mulighed for at komme godt fra start af, da Aalborg Pirates efter tre minutter fik kampens første udvisning. Den chance blev spildt uden at få skabt de helt store chancer, men en ny overtalssituation kom et minut senere. Igen uden at få skabt de helt store muligheder. Energy powerplayet var lidt for længe om at få afsluttet når muligheden bød sig, og det gjorde, at hjemmeholdet oftest kunne nå at få en stav på.

 

De to missede powerplays gav Aalborg lidt blod på tanden, og de næste minutte var det Nicolaj Henriksen, der måtte tage fra. Defensive fejl kastede et par store chancer af sig, men hjemmeholdet var heller ikke skarpe i denne omgang.

 

Michael Fine tog Esbjergs første udvisning, men først i det sidste minut af udvisningen blev Aalborg mere nærgående, dog uden at få pucken det sidste stykke ind over stregen. Det bar lidt hen mod en scoring, og denne var tæt på at komme med fire minutter tilbage, hvor en tilsyneladende ufarlig puck sprang skævt op lige foran Nicolaj Henriksen, der nok lettet kunne se, at pucken også sprang forbi stolpen.

 

Med to minutter tilbage kom scoringen så. Olivier Hinse tog chancen fra distancen, og den så Henriksen ikke, før pucken lå i netmaskerne bag ham. Esbjerg fik skabt en enkelt kæmpe chance med otte sekunder tilbage af perioden, hvor Colin Vock var helt fri uden at få sendt pucken i nettet.

 

Anden periode startede med en stor chance til Olivier Hinse, men Henriksen diskede op med en god redning. Efter godt et minuts spil fik hjemmeholdet sin tredje udvisning, og denne gang blev den udnyttet. Det var ikke specielt flot sat op, men en afslutning bliver rettet af, hvorefter den rammer Carson McMillan på hjelmen, og går i mål til 1-1.

 

Efter små fire minutters spil fik Mikkel Højbjerg en kæmpe chance, hvor han blev spillet helt fri, men en Nicolaj Henriksen nærmest i spagat fik flot klaret forsøget. Chancerne kom i en lind strøm nu, og minuttet efter slap Colin Vock alene igennem, men igen blev Tadeas Galansky stopklodsen. En udvisning til Esbjerg blev afværget, men det blev blot startskuddet til nogle minutter, hvor holdene skiftedes til at have en mand i boksen. Esbjerg havde faktisk to mand i boksen en overgang, men heldigvis uden at hjemmeholdet kunne få pucken forbi Henriksen.

 

Med fire minutter igen kom Esbjerg i et nyt powerplay, og igen virkede det en anelse for omstændigt. Først da sekunderne tikkede af udvisningen tog Phillip Bruggisser chancen fra blueline, og den snittede Wejse og sad helt oppe i nettaget utageligt for Galansky. Esbjerg Energy kunne derfor skøjte ud til tredje periode oppe med en enkelt scoring.

 

Som i de to første gik der kun et par minutter, før Esbjerg fik chancen i powerplay. Denne gang var det en nitte, og Aalborg var endda tættest på, da en to mod én kontra blev sendt af sted. Det var faktisk ikke så meget man så til hjemmeholdets offensiv i denne tredje periode, men til trods for et hav af store chancer, så kunne Esbjerg heller ikke få lukket kampen. Crawford havde en god mulighed. I et powerplay midtvejs i perioden var det overliggeren, der tog fra for Galansky, og i samme powerplay stod Vock for en ny afbrænder – det var bestemt ikke hans dag – og i de sidste sekunder var det stolpen, der stod i vejen for en esbjergensisk 3-1 scoring.

 

Aalborg Pirates forsøgte med en sidste slutspurt, men pasningerne sad for dårligt, hvilket førte til, at en del første berøringer smuttede fra dem, og det gjorde arbejdsbetingelserne for den esbjergensiske defensiv overkommelige. Da hjemmeholdet til sidst ville trække målmanden ud, gik det galt for dem. En misforståelse i opspillet gjorde, at Carson McMillan kunne springe imellem og afgøre kampen med en 3-1 scoring i det tomme mål.

 

Tre tiltrængte point til Esbjerg Energy kom på kontoen, og nu kan holdet så se frem til tirsdag, hvor Adler Mannheim venter et sted nede i Tyskland. Næste opgave i den hjemlige liga er næste fredag, hvor Frederikshavn kommer på besøg.

 

Kampen i tal

 

Aalborg Pirates – Esbjerg Energy 1 – 3

 

1-0 Olivier Hinse (Anderson og Carstensen)

1-1 Carson McMillan (Loiseau og Scheel) PP1

1-2 Christian Wejse (Bruggisser og Vock)

1-3 Carson McMillan (Tomt mål)

 

Udvisninger:

 

Aalborg Pirates 8 x 2 min

Esbjerg Energy 4 x 2 min

 

Tilskuere: 2.317