Energy tog første stik i nytårsduellen 28. december 2018

Julen er overstået, og så var det blevet tid til en anden klassiker - nemlig de tilbagevendende nytårsdueller. I snart mange år er kampprogrammet lavet, så der dukker et publikumsvenligt back to back opgør op mellem jul og nytår, og i år har Esbjerg Energy fået fornøjelsen af Herning Bluefox. Her til aften lagde Kvik Hockey Arena is til, og så er der returopgør i morgen i Esbjerg.

Begge hold er efter en sløv start kommet i omdrejninger, og kæmper hårdt for at komme opad i tabellen, hvor Esbjerg i øjeblikket indtager en femteplads med Herning lige i hælene på sjettepladsen tre point efter.

Begge hold stillede til start med manglende U20 spillere, der i øjeblikket spiller VM i Canada.

Publikumsvenlig blev åbningen på kampen bestemt også. Allerede efter 20 sekunders spil var Herning tæt på at åbne for scoringerne, da en spilvending gav en stor to mod én chance. Heldigvis sad afslutningen lige i paraderne på Mathias Seldrup.

Bare 25 sekunder senere blev det i stedet Esbjerg Energy, der bragte sig i front, da Jesse Mychan helt inde foran mål halvflugtede pucken ind bag Simon Nielsen til 0-1. Uden at kende helt til statistikkerne, så må Hernings udligning ni sekunder senere være ét af de hurtigste modsvar i ligaen nogensinde. Lasse Lassen gik indenom en back, og satte pucken op mod nærmeste hjørne, hvor Seldrup ikke nåede op, og så stod der 1-1. Alt sammen indenfor det første minut.

Det kunne selvfølgelig ikke blive ved i det tempo, men fire minutter senere skulle der alligevel skiftes stilling på måltavlen igen. Anders Krogsgaard modtog pucken efter en faceoff, og så blev kanonen ellers ladt til en esbjergensisk 1-2 scoring.

Herning fik fire minutter i overtal midtvejs i perioden, men det gik, og med fem minutter tilbage af perioden var Esbjerg tæt på 1-3, da pucken dansede på tværs af målstregen efter klumpspil foran Hernings mål. Første periode endte 1-2 og en ny udvisning til hjemmeholdet, så Esbjerg startede anden periode med ét minuts overtal.

Det var lige præcis nok, for efter 42 sekunder slog Brady Austin til fra distancen, og med et tørt huk gjorde han det til 1-3. Det skulle blive endnu bedre 49 sekunder senere, for der gentog Austin kunststykket, og gjorde det til 1-4 fra nogenlunde samme position.

Simon Nielsen blev skiftet ud, og Frederik Søgaard kom ind i stedet. Han blev hurtigt testet et par gange, men så ebbede et lidt ud. Esbjerg var ikke helt så skarpe i den resterende del af perioden, der var blandt andet et powerplay, som ikke blev udnyttet, og var i samme moment ved at lukke hjemmeholdet ind i kampen, da Herning fik en stor kontra chance i undertallet.

Med lidt over tre minutter tilbage snittede Herning ydersiden af stolpen, og med to et halvt minut tilbage måtte Marc Hagel ud i to minutter. Udvisningen blev heldigvis afværget, og det blev ved 1-4 efter anden periode.

Tredje periode var syv sekunder gammel, da Jeppe Vinther kom til at dirigere pucken ud over banden, og så måtte han tage plads i udvisningsboksen. Det lå lidt i kortene, at hvis der skulle spænding tilbage i kampen, så var det nok nu, at hjemmeholdet skulle slå til.

Det skete ikke, og da Felix Scheel efter små fem minutter gjorde det til 1-5 var kampen reelt afgjort. Herning modtog en udvisning minuttet efter, men det lykkedes ikke Esbjerg Energy at fjerne den allersidste tvivl om kampens udfald.

Minutterne gik stille og roligt, og bortset fra et par små udvisninger, så var det begrænset med aktion i den sidste halvdel af tredje periode. Esbjerg Energy kunne rejse hjem med tre point i bagagen, og så ellers samle kræfter til morgendagens kamp hjemme i Granly Hockey Arena hal 2. Der er kampstart kl. 19.00.

Kampen i tal

Herning Bluefox – Esbjerg Energy 1 – 5

00.46 0-1 Jesse Mychan (Andersen og Wejse)

00.55 1-1 Lasse Lassen (Riekkinen og Taipalus)

04.55 1-2 Anders Krogsgaard (Wejse)

20.42 1-3 Brady Austin 

21.31 1-4 Brady Austin (Andersen og French)

44.45 1-5 Felix Scheel (Derlago)

Udvisninger:

Herning Bluefox 8 x 2 min

Esbjerg Energy 9 x 2 min

Tilskuere: 2.619