Energy tog et point med hjem fra Vojens 15. december 2018

Der var gjort klar til runde to af denne uges back to back opgør mellem Esbjerg Energy og SønderjyskE, da Frøs Arena her til aften lagde rammerne til endnu et intenst lokalderby.

Esbjerg Energy arbejdede sig til en 3-1 sejr i første runde, og skulle nu forsøge at gøre kunststykket efter en gang mere. Der var en ændring i truppen. Colin Vock var ukampdygtig efter det hårde sammenstød med banden torsdag aften, men så kunne Mark Pederson til gengæld glæde sig over at Brady Austin atter var med efter en lille opstarts skade.

Austin skulle hurtigt gøre sig bemærket, for der var knapt spillet to minutter, da han stod for oplægget til Esbjergs føringsmål. Patrick Galbraith i værternes mål kunne nemlig ikke holde skuddet, og gav en retur langt ud i forsvarszonen, hvor Brett Bellemore stod klar med ladt kanon og tæskede pucken i nettet til 0-1.

Hjemmeholdet forsøgte at svare igen, men til trods for flere halvstore chancer og et par powerplayforsøg, så stod Mathias Seldrup og resten af den esbjergensiske defensiv godt i mod. Det blev belønnet med et minut tilbage af første periode. Felix Scheel var netop kommet ud af straffeboksen i samme moment som pucken blev spillet op langs banden. Scheel vandt duellen om pucken, og fik sendt den videre til en fri Andreas Grundtvig, der fandt et hul ved forreste stolpe. 0-2 efter første periode.

Fem minutter inde i anden periode måtte Esbjergs defensiv kapitulere, da en udvisning blev omsat til en 1-2 reducering. Det var T.J. Moore, der fra distancen satte pucken op i krogen uden megen chance for Seldrup.

Desværre fortsatte udvisningerne med at ramme, men Esbjerg var dog blevet fuldtallige igen, da udligningen faldt midtvejs i perioden. Det var Christian Silfver, som sendte pucken i nettet via stolpen.

Ikke flere scoringer i anden periode, men der skulle komme et par stykker mere i tredje periode. Den første efter fem minutter, hvor Phil Marinaccio tog turen rundt om målet og lagde pucken mod forreste stolpe. Seldrup havde godt nok skøjten nede ved isen, men da pucken ramte skøjten tog den en lille irriterende bue op på skulderen og bagud ind over stregen. 3-2 til og ny energi til hjemmeholdet.

Oveni det måtte Esbjerg lige modstå en ny udvisning, men den blev heldigvis ikke omsat. Esbjerg måtte jagte en udligning, og heldigvis kom Daniel Galbraith til at lave en af de udvisninger, som dommerne har svært ved at overse, da han sendte pucken ud over banden fra egen zone. Den kom med to et halvt minut igen, og med lidt over et minut tilbage på klokken modtog Christian Wejse pucken tæt under mål, og fik den prikket mellem benene på Galbraith til 3-3.

Så måtte der overtid til, og her overlevede Esbjerg også en udvisning, inden kampen skulle afgøres på straffeslag. Her var det kun Mads Lund, der kunne score, og derfor var det hjemmeholdet, der kunne sætte yderligere et point ind på kontoen.

Der er stadig to kampe inden jul, og på tirsdag kl. 19.00 spilles den første når holdet drager til Fyn, hvor Odense Bulldogs tager i mod.

Kampen i tal

01.58 0-1 Brett Bellemore (Austin og Andersen)

19.03 0-2 Andreas Grundtvig (Scheel og Austin)

25.04 1-2 T.J. Moore (Prapavessis og Bjerrum) PP1

30.12 2-2 Christian Silfver (Lund)

45.10 3-2 Phil Marinaccio (Frank og Moore)

58.48 3-3 Christian Wejse (Derlago og Grundtvig) PP1

65.00 4-3 Mads Lund (straffeslag )

Udvisninger:

SønderjyskE 3 x 2 min

Esbjerg Energy 10 x 2 min + 1 x 10 min (Scheel)

Tilskuere: 3.378