Energy smed to point i nytårsbraget 30. december 2017

Esbjerg Energy skulle lørdag aften forsøge at få tre på stribe i nytårsprogrammet, da SE Arena lagde is til nytårskampen mod SønderjyskE. Begge hold havde været i aktion dagen før, SønderjyskE med et overtidsnederlag i Gentofte, og Esbjerg med en hjemmesejr over Herlev Eagles. Esbjerg var stadig uden Scheel, Grundtvig og Wejse, og så var Anders Krogsgaard heller ikke på holdkortet denne aften.

Hjemmeholdet er ved at fuldtallige efter en lang skadesplaget periode, og det var til at se i kampens indledning, hvor Esbjerg Energy virkede tunge, og blev presset tilbage i egen forsvarszone. Allerede efter et halvt minut kom første store chance til Patrick Dwyer, der umarkeret fik afsluttet tæt under mål.

Mathias Seldrup havde masser at se til her i begyndelsen, og efter fire minutters spil måtte Esbjergs boxplay på isen, da Justin Crandall tog kampens første udvisning. Her var værterne igen tæt på, da Justin Hache ramte overliggeren. Fuldtallig igen kom Esbjerg Energy til sin første chance efter syv minutter, men den var så til gengæld stor, da Carson McMillan helt fri ramte både Myllykoski og stolpen.

Midtvejs måtte Jannik Christensen ud i to minutter, og så var det Thomas Spellings tur til at ramme målrammen. Det var så også den eneste chance i denne omgang, hvor Esbjergs boxplay tog godt fra. Med seks minutter tilbage var det Esbjergs tur til at være tæt på. Først ved Alexis Loiseau, der fik masser af tid til at passere Myllykoski, men finnen fik blokeret. Sekunder senere var det Colin Vock, der tog en dribletur, der var lige ved at lykkes, men også kun lige ved.

Justin Crandall sluttede perioden af med en ny esbjergensisk udvisning, denne gang i den tynde kategori, men det gjorde, at Esbjerg måtte slutte perioden med et nyt pres fra hjemmeholdet – heldigvis uden at det fik indflydelse på stillingen.

Anden periode var to minutter gammel, da Esbjerg fik sin første chance i powerplay. Den blev ikke til noget, og de følgende minutter var der ikke det helt store at berette om. Seks syv minutter inde i perioden skete der noget igen. Alexis Loiseau forsøgte sig på en fin pasning fra Michael Fine, inden kampens første scoring faldt. Det var Søren Dau Mortensen, der skar ind bag en back og afsluttede på Seldrup, der klarede i første omgang. Desværre bouncede pucken på trafikken foran mål, og røg tilbage ind over stregen. 1-0 til hjemmeholdet.

To udvisninger i halen på hinanden sendte Esbjergs boxplay på overarbejde, men det blev ikke helt så farligt som i de første forsøg, og stadig 1-0. Med fire minutter tilbage kom der en åbning, da SønderjyskE inkasserede en to minutters. Carson McMillan vandt en duel, og kunne lægge en lækker pasning over til Niklas Andersen, der first-timede pucken ind bag Myllykoski til 1-1.

Lidt under fire minutter tilbage af perioden, men der skulle stadig komme et par gode chancer. Patrick Dwyer kom til et frit skud, der blev reddet af Seldrup, og Seldrup skulle få mere at se til lidt efter, da Thomas Spelling blev tilkendt et straffeslag. Spellings sidste træk kiksede, og Seldrup kunne nøjes med at følge den til dørs.

Tredje periode var fire minutter gammel, da Esbjerg bragte sig i en rigtig god position. Esben Nielsen fandt fra hjørnet Henrik Mærsk inde foran mål, hvor han sikkert sendte pucken i nettet til en esbjergensisk 2-1 føring. En sønderjysk udvisning kunne have bragt Esbjerg komfortabelt foran, men det glippede. Hjemmeholdet virkede en anelse modløse, og den vestjyske defensiv fungerede fint de næste mange minutter. Med seks minutter tilbage blev Jannik Christensen udvist, men den blev fint afværget.

Som minutterne løb af uret måtte hjemmeholdet satse, og det gav flere gode kontra angreb, som burde have givet det tredje mål, som kunne have forhindret, hvad der kom til at ske.

For det gik galt med 30 sekunder tilbage, hvor Myllykoski var taget ud. Greg Gibson skød udefra, og fandt et hul i nærmeste målhjørne og udlignede til 2-2. Kampen måtte i overtid, og her kom en ny esbjergensisk udvisning til at koste dyrt. At udvisningen var i den tynde ende gjorde kun ærgrelsen større over, at Thomas Spelling efter et halvt minuts overtal sendte pucken forbi Seldrup til slutresultatet 3-2 til SønderjyskE. Et tungt pointtab, der ikke burde være sket. Næste opgave for Esbjerg Energy er tirsdag den 2. januar, hvor Herning Bluefox kommer forbi Granly Hockey Arena. Det er en tv-kamp, så der er først kampstart kl. 20.30.

 

Kampen i tal

SønderjyskE – Esbjerg Energy 3 – 2 o.t.

1-0 (27.39) Frederik Rasmussen (Dau og Coyle)

1-1 (36.19) Niklas Andersen (McMillan og Loiseau) PP1

1-2 (44.04) Henrik Mærsk (Nielsen)

2-2 (59.09) Greg Gibson (Spelling og Coyle)

3-2 (63.59) Thomas Spelling (Damon og Dwyer) PP1

Udvisninger:

SønderjyskE 4 x 2 min

Esbjerg Energy 9 x 2 min

Tilskuere: 3.518