Energy-nederlag i tæt match 28. august 2018

Esbjerg Energy-Herning Blue Fox 2-4 (0-1,1-2,1-1) Der var tirsdag aften lokalt testopgør, da Esbjerg hjemme tog imod den forgangne sæsons sølvvindere fra Herning. Esbjerg bød forud for kampen på spillerpræsentation samt præsentation af det nye vestjyske hjemmebanetrikot. Der var masser af action fra første faceoff. Blot 53 sekunder inde i kampen fik Herning således tildelt et straffeslag.

Men afslutningen fra Anders Poulsen savnede både fart og finesse og Henriksen fik afværget uden de store problemer i Esbjerg-målet. Et halvt minut senere fik Esbjerg chancen i power play.

Men trods vedholdende og vedvarende pres samt to store chancer, så blev det ved lige ved og næsten for hjemmeholdet, der et par minutter senere måtte se Herning sende en afslutning rent på stolpen.

Kvaliteten i spillet var generelt god hos begge mandskaber og tempoet også ganske fornuftigt. Scheel og Arkiomaa var tæt på for Esbjerg midtvejs i perioden, men det skulle vise sig at blive Herning der kom først på tavlen, da Lasse Lassen med små to minutter tilbage af perioden, fik listet pucken ind bag Henriksen til 0-1; stillingen forud for anden periode.

Esbjerg kom godt ud til anden periode og fik tidligt sat Herning under pres. Presset blev omsat til scoring i det fjerde minut, da Eetu-Ville Arkiomaa broderede sig igennem Herning-defensiven og lagde pucken til rette for Felix Scheel, det sendte skiven op i nærmeste hjørne bag en chanceløs Simon Nielsen. 1-1.

Hjemmeholdets dominans fortsatte til man nærmede sig periodens halvvejsmærke, men kynismen manglede i de afgørende situationer. Efterfølgende rendte værterne ind i par udvisninger og dette var Herning ikke sene til at udnytte.

Efter otte minutter bragte Nicolai Weichel således Herning foran på ny, da han fra en halvspids vinkel fik sendt pucken ind bag Henriksen i power play. Seks minutter senere var recepten nogenlunde den samme. Esbjerg havde taget en udvisning for at være for mange spillere på isen og i overtallet der fulgte bragede Kristofer Lauridsen et slagskud i kassen fra mellemdistancen. 1-3, hvilket også var stillingen forud for tredje periode.

I tredje periode kom Esbjerg igen godt fra start. Anders Krogsgaard var stødt med frem og modtog en veltimet pasning fra Sune Hjulmand, som resolut blev sendt ind bag Simon Nielsen til 2-3. Med Felix Scheel placeret i straffeboksen lynede Herning for tredje gang i power play denne aften, da gæsterne efter et kvarter atter bragte sig foran med to. Stillingen var dermed 2-4.

Trods et sats af Esbjerg, der tog Henriksen ud med 2:06 igen, så blev der ikke scoret yderligere i kampen og Herning kunne dermed rejse hjem med en tomålssejr efter 60 minutters glimrende ishockey.

Foto: Niels Husted - nhcfoto.dk