Energy henter amerikansk back fra collegehockey 27. juni 2017

Energy henter amerikansk back fra collegehockey

Esbjerg Energy forstærker holdet med den amerikanske back Taylor Fleming. Den 24-årige amerikaner har i de seneste fire sæsoner repræsenteret Western Michigan University:

- Taylor Fleming er en back med et komplet sæt af færdigheder fra et stærkt amerikansk college, hvor han er godt skolet i et kompetent miljø og en stærk liga, fortæller cheftræner Mark Pederson fra Esbjerg Energy.

- Hans træner fra Western Michigan University, Andy Murray fortæller, at Taylor var hans stærkeste back i den forgangne sæson. Han præsterede flot over hele banen, hvor han ansvarsbevidst sikrede holdets forsvarszone og flot bidrog i det offensive spil frem over isen, forklarer Energy-coachen efter at have talt med den amerikanske kollega.

Energy-backen er 180 cm høj og spiller med den eftertragtede højre-fatning på staven.

Taylor Fleming havde meget istid i samtlige kampe i den stærke college-turnering NCAA og formår at indtage en lederrolle på og udenfor isen. Og så glæder han sig til at tilslutte sig holdet i Esbjerg, slutter Mark Pederson.

Taylor Fleming er født i byen Waconia i staten Minnesota, ikke langt fra Minneapolis og grænsen til nabostaten Wisconsin. Waconia har godt 11.000 indbyggere.

- Taylor Fleming er en ung back som vi henter direkte fra universitetshockey og meritterne herfra taler sit tydelige sprog om høj kvalitet, vurderer sportschef Søren Mathiasen fra Esbjerg Energy. - Vi har lavet et grundigt forarbejde for at sikre, at vi hentede en spiller af den fornødne kvalitet og vort netværk i Nordamerika siger god for Taylor Fleming.

- Der findes flere ligheder med Wade Bergman, som spillede fra 2014 til 2016 i Esbjerg. Begge havde eksempelvis hovedparten af erfaringen fra NCAA og begge kom til Esbjerg i en ung alder. Men Taylor Fleming har den eftertragtede højre-fatning på staven, som bl.a. kan benyttes til at åbne spillet på, fortsætter den vestjyske sportschef.

- Og så har Taylor Fleming den rette personlighed og ærgerrighed, som betyder at han vil have let ved at passe ind i den vindermentalitet, som er udviklet på holdet i de seneste sæsoner. Men han skal selvfølgeligt have tid til at vænne sig til den europæiske form for ishockey, på de lidt større baner, slutter Søren Mathiasen.

 

Hør herunder hvilke forventninger Taylor har til den kommende sæson: