Energy fik kæmpet sig til 1 point mod Blue Fox 21. september 2018

Esbjerg Energy – Herning Blue Fox 2–3 (0-0, 0-1, 2-1, 0-0, 0-1) GWS

Et stærkt comeback i sidste halvdel af tredje periode var ikke nok for Esbjerg, der for tredje gang ud af tre mulige, måtte forlade isen som tabere i indeværende sæson. Oppe med to med otte minutter lignede det en klar Herning-sejr, men Esbjerg kom stærkt igen og udlignede til 2-2 blot 27 sekunder før tid. En overtidsperiode, hvor Herning spillede næsten to minutter i overtal kastede ingen scoringer af sig og kampen skulle dermed afgøres på straffe, hvor Hernings Kristoffer Lauridsen var den eneste der fandt vej til netmaskerne, trods hele 12 straffeslag.

Esbjerg tog fredag aften imod Herning hjemme i den noget vindomsuste vestjyske hovedstad. Opgøret var det første mellem de to lokalrivaler i denne sæsons Metal Liga. Man har dog krydset klinger to gange i preseason, hvor Herning først vandt i Esbjerg, mens Esbjerg senest sejrede relativt overbevisende mod midtjyderne i Silkeborg.

Ganske vist er det tidligt at tale om top og bund i en turnering efter blot to spillerunder ud af 45, men det må dog alligevel være overraskende for de fleste, at både Herning og Esbjerg kun har hentet et enkelt point i sæsonens to første kampe. Derfor var der da også var tale om en form for bundopgør, hvor det sejrende hold dog formentligt kunne koble sig på top fire – det er jo stadig tidligt på sæsonen.

Herning stillede denne aften uden Juuso Salmi og Patrick Madsen, mens Esbjerg måtte undvære Mark Derlago og Oliver Jessen.

Vestjyderne startede med Nicolaj Henriksen på mål, mens Simon Nielsen vogtede målet for Herning.

Esbjerg med bedste muligheder i jævnbyrdig første periode

Det var et midtjysk og et vestjysk hold, der lige skulle føle hinanden lidt an, fra første periodes begyndelse. Esbjerg-kaptajn Marc Hagel tegnede sig ganske vist for periodens første større mulighed, da han efter halvandet minut slap alene igennem og forsøgte sig på Simon Nielsen i gæsternes mål. Men Nielsen var på sin plads og fik afværget for gæsterne.

Kampens første udvisning stod der Esbjerg på, da Anders Krogsgaard efter fem minutters spil måtte begive sig mod straffeboksen. Paradoksalt nok, så var det faktisk Esbjerg der kom frem til den bedste mulighed under Hernings power play, hvor unge Jonas Torbensen opsnappede en halvskidt Herning-pasning og stak af sted i et break away, her manglede unge Torbensen dog den sidste skarphed og kynisme, for at kunne passere Simon Nielsen. Men Herning-power playet var der ikke meget snert over ved denne lejlighed.

Tre minutter senere fik Esbjerg chancen for at køre på med overtalsformationerne, men vestjydernes power play har ikke været noget at skrive hjem om i indeværende sæson og ingen undtagelse ved denne lejlighed, hvor det kun blev til et par halve chancer.

Ellers gled spillet egentligt fint hos begge mandskaber og det var rart at kunne observere, at man fik lov til at gå lidt til hinanden, uden at det afstedkom en byge af udvisninger. Cadeau til dommerne.

Herning sad godt på spillet som man rundede periodens halvvejsmærke og man fik da også testet Esbjerg-keeper Nicolaj Henriksen ved et par lejligheder og især i forbindelse med en styring tæt under mål, måtte Henriksen virkeligt hive en stor refleksredning op af hatten, for at forhindre et midtjysk føringsmål.

Periodens sidste større mulighed stod der dog Esbjerg på, da Max French tæt under mål modtog en pasning fra flanken – men den sidste skarphed manglede og Nielsen trak sig atter sejrrigt ud af en duel med en gulbluset forward. Dermed stadig 0-0 forud for anden periode.

Herning tog teten i power play

I en velspillet og tempofyldt anden periode lagde Esbjerg bedst ud. Max French var i to omgange tæt på for vestjyderne, der i det hele taget fik lagt et godt tryk på gæsterne.

Herning stod dog godt i defensiven og gjorde det svært for Esbjerg at komme helt tæt ind under Simon Nielsens mål.

Midtjyderne arbejdede sig stille og roligt ind i kampen igen og som man nærmede sig periodens halvvejsmærke fik gæsterne tilmed chancen i power play. Med Vitcor Björkung i udvisningsboksen kunne Esbjerg herefter igen prøve kræfter med undertalsspillet.

Et veleksekveret Herning-power play sendte Henriksen på overarbejde i Esbjerg-målet, men det blev ved lige ved og næsten for gæsterne, der dog i disse minutter viste noget af det bedste spil hidtil i kampen.

Efter godt et kvarters spil løb Esbjerg ind i en dobbeltudvisning. Vestjyderne så noget undrende og utilfredse ud, men dommen stod ikke til at ændre og to minutters tre mod fem-spil ventede.

Dette var mere end hvad den hårdtprøvede vestjyske defensiv kunne modstå, da Herning godt et minut senere bragte sig i front med 0-1 på en skarp afslutning fra distancen af Zachary Aurello Torquato.

Esbjerg fik klaret den resterende del af undertalsspillet efterfølgende og kunne tilmed forsøge sig i overtal mod periodens slutning, hvor gæsternes Jakob Jessen pådrog sig en udvisning for holding. Men værterne fandt ikke vej til netmaskerne og kunne starte tredje periode med 45 sekunders power play.

Hjemmeholdet mistede i øvrigt Andreas Grundtvig til en skade i løbet af anden periode. Grundtvig vendte ikke tilbage på isen senere i kampen og der var derfor spilletid til Oliver Kjær, der netop var vendt tilbage fra en skade.

Hul på bylden i tredje periode

Fra starten af tredje periode gled spillet igen fint, der var godt med tempo på hos begge mandskaber og især hos Herning var pasningsspillet også aldeles udmærket.

En udvisning til Max French efter otte minutter synes kostbar for Esbjerg, da Daniel Nielsen fordoblede den midtjyske føring mindre end et minut senere. Nede med to så det nu for alvor svært ud for Esbjerg.

Men vestjyderne fandt de sidste kræfter frem og fik laget et godt pres på gæsterne, der nu havde mere end rigeligt at gøre med at forsvare sig. I power play fik Colin Vock udlignet med en styring tæt under mål med otte minutter igen og Esbjerg lugtede nu blod.

Man skulle dog helt hen til 27 sekunder før tid, før forløsningen kom for hjemmepublikummet. Jannik Christensen var gået med frem og fik tæt under mål fulgt op på Max Frenchs forarbejde; 2-2 og stor jubel i den intime hal 2. Der blev ikke scoret yderligere og kampen skulle dermed ud i overtid.

Trods næsten to minutters power play til Herning fra starten af overtiden fik man dog ikke scoret og i den efterfølgende straffeslagskonkurrence var der heller ikke megen skarphed at spore, da kun Hernings Kristoffer Lauridsen fik scoret, trods hele 12 afviklede straffeslag.

Vigtig sejr for Herning, der dermed kan tage lidt afstand til bunden, mens Esbjerg fortsat har første sejr til gode efter tre spillerunder.