Effektiviteten til forskel da Rødovre sejrede i Esbjerg 1. oktober 2017

Esbjerg Energy – Rødovre Mighty Bulls 1–3 (0-0, 0-1, 1-2)

Rødovre kendte deres besøgstid og havde i Ridderwall en sikker sidste skanse inde på stregen, mens Esbjerg misbrugte talrige power play-muligheder. Der var i det hele taget ikke meget der fungerede for Esbjerg søndag eftermiddag og der kunne derfor ikke indvendes noget mod Rødovres sejr, som var fuldt fortjent.

Rødovre og Esbjerg tørnede søndag eftermiddag sammen for første gang i indeværende sæson, og Matthias Asperup og Mads Eller gæstede samtidigt Granly Hockey Arena for første gang, siden de fik hængt sølvmedaljer om halsen med Gentofte for godt fem måneder siden.

Forud for kampen var de to mandskaber placeret næsten side om side i tabellen, da Esbjerg med 12 points indtog 6. pladsen, mens Rødovre med 10 points var nr. otte. Det var gæsterne der havde fået det bedste afsæt til dagens kamp, da man senest besejrede lokalrivalerne fra Herlev med sikre 5-1, mens Esbjerg fik ørerne i maskinen og tabte 7-3 i Odense.

Esbjergs hårdtprøvede defensiv var fortsat uden Taylor Fleming, mens Anders Krogsgaard var tilbage på holdkortet for vestjyderne, der dog fortsat må klare sig uden en skadet Niklas Andersen. Gæsterne stillede uden Andrei Chistyakov og havde Stefan Ridderwall i mål, mens Esbjerg havde overladt tjansen til Nicolaj Henriksen.

Forud for kampen blev Carson McMillan kåret til september måneds profil for Esbjerg.

Målløs og udramatisk første periode

Værterne startede lidt nervøst og der herskede til tider forvirring i den vestjyske defensiv gennem kampens første 5-7 minutter, hvor pucken var mest på Rødovre-stave. Gæsterne kom da også frem til et par halve chancer til Morten Andreasen og Jannik Karvinen.

Men der var langt mellem de helt åbne målchancer i første periode, hvor Esbjergs Jannik Christensen med lidt held dog godt kunne have bragt Esbjerg i front i det 8. minut, da han sendte et forsøg på mål der fuldstændigt ændrede retning undervejs og derfor var tæt på at snyde Ridderwall inde på stregen.

Esbjerg fik i det hele taget lidt bedre fat i kampen, da de første 10 minutter var rundet. Sune Hjulmand fik testet gæsternes keeper fra distancen og også Colin Vock bød ind med et godt forsøg, som dog blev overplaceret.

Gæsterne fik to chancer i power play mod slutningen af perioden, men trods en del spil og masser af puckkontrol, så formåede Rødovre ikke at finde recepten på at få åbnet Esbjergs box play helt op. Tættest på var Matthias Asperup med tre minutter igen, men forsøget strøg lige forbi stolpen og der stod dermed fortsat 0-0 ved den første periodepause.

Esbjerg med ni minutters power play, Rødovre med føringsmål

Vestjyderne kom godt fra start i anden periode, hvor man ellers til tider har haft problemer hidtil i sæsonen. Værterne fik yderligere mulighed for at få vind i sejlene, da gæsternes Kevin Montgomery fik raget en udvisning til sig i det første minut.

Esbjerg pressede godt på og især Christian Wejse var da også tæt på for Esbjerg, efter et større klumpspil foran mål.

Man talte yderligere hele tre overtalssituationer til Esbjerg i første halvdel af anden periode, men vestjyderne havde ikke held med at finde den sidste afgørende pasning, som kunne åbne gæsternes defensiv op. Det virkede i det hele taget til, at spillet ofte blev for langsomt og forudsigeligt og ofte søgte man en ekstra pasning i stedet for at tage skuddet.

Men det var nu ikke fordi Esbjerg slet ikke fik afsluttet, men når man nærmede sig mlet var Ridderwall på sin plads og leverede flere gode redninger for gæsterne.

I det 12 minut fik Henrik Clausen sendt en afslutning rent på stolpen for Esbjerg og det virkede som om værterne nærmede sig et føringsmål.

I det efterfølgende skifte blev Esbjerg fanget med de samme spillere på isen gennem længere tid og Rødovre havde held til at udnytte situationen, da Steffen Klarskov lagde pucken tilbage til Nicklas Carlsen, som resolut og køligt sendte skiven op i fjerneste hjørne til 0-1.

Esbjergs Alexis Loiseau måtte se en scoring annulleret for offside i målfeltet i det 18 minut og tingene gik i det hele taget ikke Esbjergs vej, selvom man fik lov til at slutte perioden af med at spille fem mod tre i et minut, da Mads Ellers tog sin tredje udvisning indenfor blot 12 minutter og Sebastian Bergholt efterfølgende også måtte indkassere en udvisning.

Mads Eller fra skurk til helt

Esbjerg startede dermed også tredje periode i fem mod tre-spil, men man formåede ikke at få udnyttet situationen.

Værterne fik chancen i power play endnu en gang i det andet minut, da Steffen Klarskov blev udvist for en interference og selvom gæsternes mål til tider nærmest virkede forhekset og Ridderwall leverede flere gode redninger, så formåede Carson McMillan at få sat en forløsende 1-1-scoring ind, blot to sekunder før Klarskovs udvisning udløb. McMillan var først over en retur fra Ridderwall, som sikkert blev sendt op i nettaget.

Spillet var dårligt nok blevet sat i gang igen, før Rødovre rendte ind i en ny udvisning. Men selvom utilfredsheden hermed var stor, så kom der alligevel smil på læberne i Rødovre-boksen, da Nicklas Carlsen sendte Connor Hardowa af sted i et undertals break away – en chance som den canadiske back sikkert udnyttede, da pucken køligt blev lagt ind under Henriksen til 1-2. Esbjerg fik ikke slået tilbage i de sidste 1:20 der resterede af power playet og gæsterne kom altså dermed bedst ud af situationen.

Som man rundede periodens halvvejsmærke fik Esbjerg chancen i power play igen igen, da Anders Schultz blev udvist for en slashing i midtzonen. Situationen blev dog udlignet efter et minut, da Esbjergs Felix Scheel måtte samme vej for en interference.

Rødovre fik dermed et lille minut i power play da Anders Schultz atter kom på isen og mens Esbjerg havde misbrugt power play på power play, så behøvede gæsterne ikke meget mere end et halvt minut, før man i overtal havde bragt sig i front med 1-3 ved Mads Eller, der på fornem vis fik løftet pucken op i nettaget med baghånden, i øvrigt assisteret af Anders Schultz, som altså netop var kommet ud fra straffeboksen.

Rasmus Astrup fik sendt en afslutning på stolpen i det sidste minut, da Rødovre for en sjælden gangs skyld fik chancen i power play, efter at Justin Crandall havde taget en frustrationsudvisning for slashing i offensiv zone. Men der blev ikke scoret yderligere i kampen og Rødovre kunne dermed drage hjem til Sjælland med alle tre points i bagagen.