Crandall-hattrick da Esbjerg vandt vanvittig kamp med hiv og sving 5. december 2017

Esbjerg Energy – Hvidovre Fighters 6–5 (0-1, 6-1, 0-3)

Publikum fik underholdning for alle pengene, da Esbjerg tirsdag besejrede Hvidovre med 6-5 i en kamp der bød på et Crandall-hattrick, to game misconducts, ”Guds hånd”, en anden periode med seks Esbjerg-scoringer (heraf tre på 1:20), inden Hvidovre med en forrygende slutspurt, var tæt på at indhente den solide vestjyske føring, med tre scoringer i tredje periode.

Hvidovre Fighters gæstede tirsdag aften Granly Hockey Arena for anden gang på knap tre uger og det var med gode minder, at ligadebutanterne havde taget turen vestpå. Højest overraskende lykkedes det således for Sjællænderne at sejre med 2-3 sidst man besøgte Esbjerg. Selvom det lykkedes Esbjerg at tage revanche i Hvidovre blot tre dage senere, så ville vestjyderne formentligt gerne have vasket pletten af fra det seneste opgør på egen is.

Det var da også et Esbjerg-mandskab i fremdrift, der stillede til kamp denne tirsdag. Vestjyderne har således vundet fire kampe i træk og når disse tæller sejre over lokalrivalerne fra både SønderjyskE og Herning, så gør det selvsagt ikke smilene mindre på vestkysten.

Esbjerg måtte igen undvære keeper Nicolaj Henriksen, mens gæsterne fra Hvidovre ligeledes stillede uden deres normale førstemålmand Niklas Lundström, samt de to backs Marcus Nilsson og Mikkel Hansen.

Esbjerg i modvind tidligt i kampen

Esbjerg-spillerne kom som skudt ud af en kanon fra kampens start, hvor man blot skulle bruge 21 sekunder på at spille Justin Crandall helt fri foran gæsternes mål. Men desværre for værterne, så sendte amerikaneren afslutningen i sidenettet. Minuttet efter kombinerede Colin Vock og Michael Fine sig igennem gæsternes defensiv og også her kunne Esbjerg med lidt skarphed have bragt sig i front. Esbjerg sværmede nærmest om gæsternes mål tidligt i kampen.

Et par udvisninger fik dog vendt billedet. Efter to minutters spil sluttede kampen således allerede for Esbjergs back Taylor Flemming, der blev sendt i bad med en 5 + GM for en boarding i egen zone. Og da kaptajn Carson McMillan et par minutter senere blev udvist for en slashing, så var det for alvor trængselstider i Esbjerg-defensiven.

Selvom Esbjerg stod godt imod, så fik Hvidovre dog alligevel sat et godt power play op, hvor Rasmus Hansen med lidt mere skarphed kunne have prikket hul på Mathias Seldrup i Esbjergs mål.

I det sjette minut kunne Esbjerg dog ikke længere modstå presset to mand nede og Victor Björkung kanonerede pucken i mål til 0-1 på et fornemt slagskud fra distancen, blot tre sekunder før udvisningen til McMillan ville være udløbet.

Nede med 0-1 måtte Esbjerg arbejde sig ind i kampen igen og det var da også hjemmeholdet der sad på langt det meste af spillet, ligesom man også tegnede sig for flest afslutninger. Til tider var der nærmest power play-lignende tilstande, trods spil i fem mod fem. Men når man nærmede sig målet, så blev det til for meget nipseri, ja man virkede nærmest nervøse for at afslutte på den uprøvede substitut Magnus Bo Hansen i gæsternes mål.

Niklas Andersen fik dog budt ind med et stolpeskud i det 12. minut, men ellers var det faktisk småt med de helt oplagte målchancer.

Esbjerg fik et par overtalsmuligheder mod periodens slutning, hvor man formåede at presse gæsterne ganske hårdt. Men Hvidovre leverede aggressivt box play og arbejdede sig ud af problemerne. Victor Björkung fik chancen på en kontra netop som han kom ud fra straffeboksen, men svenskerens forsøg gik lige forbi. Carson McMillan formåede at få sendt en styring på stolpen med få sekunder tilbage af perioden, men stillingen var altså fortsat 0-1 forud for første periodepause.

Syv mål, Crandall-hattrick og ”Guds hånd” med Hvidovre

Anden periode skulle vise sig at blive et nærmest vanvittigt festfyrværkeri af et målorgie. Det var således en flok stålsatte og determinerede Esbjerg-spillere, der løb på isen til kampens midterste 20 minutter, hvor Alexis Loiseau efter to minutters spil fik sendt den første advarsel til Hvidovre-spillerne, da han på et break away fik prikket pucken på stolpen.

Siden da så Esbjerg sig ikke tilbage i anden periode. I det tredje minut støbte Anders Kock kuglerne for Esbjergs første mål, da han trak forbi et par Hvidovre-spillere, inden han serverede pucken på bladet til Jannik Christensen, der med sit første mål for Esbjerg i to sæsoner, resolut smækkede pucken højt op i målet til 1-1 fra en halvspids vinkel.

Minuttet efter blev det også 2-1 til Esbjerg, da Justin Crandall med sin signaturafslutning gav vestjyderne deres første føring i kampen. Crandall fik her, trods et kort aftræk, en utrolig fart i pucken, det utageligt blev sat op over skulderen på Magnus Bo Hansen.

Kun 15 sekunder senere broderede Carson McMillan sig igennem gæsternes forsvarsværker, der nu for alvor slog revner. Efter et par snævre træk tæt under mål blev pucken køligt lagt i mål langs isen og Esbjerg havde scoret tre gange på 1:20!

Sebastian Svendsen havde taget plads i straffeboksen for en slashing i det niende minut og minuttet efter var der afregning ved kasse et, da Crandall igen var på pletten for Esbjerg. Fra udkanten af faceoff-cirklen sendte amerikaneren et svirp af et håndledsskud ind bag Hvidovre-keeperen og Esbjerg første nu 4-1 på deres første power play-mål i kampen.

Som man rundede periodens halvvejsmærke indtraf en noget besynderlig situation. Hvidovre angreb og pucken blev lagt på mål, ramte noget på vejen og havde med svag fart kurs mod at krydse stregen og det så her helt bestemt ud til, at Hvidovre fik hjælp af ”guds hånd”, da Dennis Christjansen skubbede pucken ind over stregen med hånden. Det var derfor noget uforståeligt, at scoringen alligevel blev godkendt og Hvidovre nu altså var på 4-2.

Glæden varede dog kort, da Esbjerg 34 sekunder senere atter udbyggede føringen. Justin Crandall var igen manden bag en scoring og amerikaneren noterede sig altså dermed sit første hattrick for Esbjerg, da han gjorde det til 5-2. Det tog kun amerikaneren godt seks minutter at nette tre gange.

Hvidovre-træner Peter Enehag forlangte timeout og 17 årige Jacob Bjartmarsson erstattede efterfølgende Magnus Bo Hansen i gæsternes mål.

Målmandsskiftet så dog i første omgang ikke ud til at hjælpe Hvidovre, da Esbjerg også nåede at komme foran med 6-2 inden pausen. Crandall og Scheel støbte kuglerne og Carson McMillan eksekverede smukt, da han trak pucken med sig rundt om Bjartmarsson imens han ventede på keeperens træk, som kom, hvorefter pucken køligt blev smidt højt op i målet til vestjysk firmålsføring.

Esbjerg havde dermed formået at score seks gange på 11 afslutninger i anden periode, bestemt ikke hverdagskost. De fleste troede vel dermed, at den kamp var vundet for Esbjerg og at det kun var et spørgsmål om hvor mange mål Esbjerg skulle øge føringen med i tredje periode. Hvidovre ville det dog anderledes.

Stærkt Hvidovre-comeback og panik i Esbjerg-defensiven

En batalje mellem Christian Wejse og Dennis Christjansen sidst i anden periode kostede Wejse to minutter for roughing, mens Christjansen måtte indkasserer en 5 + GM for at rive i Wejses visir/hjelm i forbindelse med deres infight.

Men trods udsigt til tre minutters Esbjerg-power play, så var det Hvidovre der først bed fra sig. Victor Björkung gentog kunststykket fra første periode og scorede igen, da der resterede præcist tre sekunder af en Esbjerg-udvisning. Fra en position lavt i slottet vippede den stærke og teknisk velfunderede svensker elegant pucken i mål til 6-3.

Men ellers var der faktisk ikke meget at skrive hjem om langt hen ad vejen i tredje periode. Ikke for at tage noget fra Hvidovres meritter, men hvor anden periode nærmest havde været et festfyrværkeri, så var tredje langt hen af vejen en rodet og uskøn affære med masser af pucktab fra begge mandskaber og ganske lidt sammenhængende spil. Men derfor kan det jo sagtens være spændende, og det blev det!

I takt med at perioden skred frem trak Esbjerg sig længere og længere tilbage på banen og der var nu paniske tilstande i vestjydernes forsvar. Nicki Kisum udnyttede at Seldrup ikke var kommet langt nok ud af målet, da han gjorde det til 6-4 efter 13 minutter; pucken var kilet op af fjerneste stolpe, stærkt sat ind af den 23-årige wing.

Festen var nu for alvor ebbet ud i Granly Hockey Arena, hvor folk dårligt kunne tro deres egne øjne, da Hvidovre tre minutter før til gjorde det til 6-5. Esbjerg-spillerne stod her alt alt for stille og kiggede ishockey, mens den ene Hvidovre-spiller efter den anden kom til afslutning tæt under mål. Til sidst var det Daniel Nielsen der fik sendt skiven i netmaskerne.

Var Esbjerg ved at smide en firmålsføring væk i løbet af mindre end en periode? Det var de faktisk, men Mark Pederson udbad sig en timeout efter målet til 6-5 for at få sine spillere til at fokusere i stedet for at panikke.

Men selvom anden og tredje periode havde været som dag og nat for Esbjerg, så lykkedes det alligevel i sidste ende at hive sejren i hus, men det holdt i sandhed hårdt og det havde vel næsten været utilgiveligt, hvis man havde formået at formøble den komfortable føring helt.