Anders Krogsgaard er sulten efter mere i Energy 5. juni 2018

Jagten er sat ind på endnu en succesoplevelse med Esbjerg Energy for Anders Krogsgaard, da parterne er blevet enige om en ny 1-årig aftale. To danske mesterskaber med barndomsklubben skulle meget gerne blive til tre, hvis det står til den 22-årige back.

-Lysten til at spille i Esbjerg er stadig stor hos mig, og som Esbjerg-dreng bliver det også enorm spændende med den nye arena, så det ser jeg meget frem til at være med til at indvie. Samtidig får jeg også masser af ansvar og istid - der bliver ikke kigget på, om du er 22 år eller 28 år, og det kan jeg godt lide, så målet må være endnu en guldhjelm med Esbjerg Energy, fortæller Anders Krogsgaard.

Sideløbende med ishockeykarrieren har Anders studeret på Erhvervsakademiet Sydvest. Efter sommerferien går han i gang med det sidste år på markedsføringsøkonom-uddannelsen.

Med mere end 300 kampe for eliteholdet i Esbjerg er Anders Krogsgaard også én af de spillere med størst ligaerfaring, hvilket er af værdifuld betydning for Esbjerg Energy.

-Anders kommer til at gå ind til hans syvende sæson i ligaen, selvom han kun er 22 år. Han har taget store skridt, og har de sidste tre sæsoner spillet solidt i defensiven, men også vist, at han besidder et offensivt potentiale. Det har vi set gennem hans gode udvikling i overtalssituationer de sidste par sæsoner, og Anders har produceret tæt på 20 point hver af de tre seneste sæsoner, forklarer assistenttræner Thor Dresler.

Dermed har tre af de lokale Esbjerg-drenge, Niklas Andersen, Christian Wejse og nu Anders Krogsgaard forlænget deres aftaler inden for få dage. Og det er ikke tilfældigt, men en bevidst strategi fra klubbens side, der går efter spillere med den rette vindermentalitet.

 -Fælles for alle tre, er at de har potentiale til at tage næste skridt og gribe større roller på holdet. Med det menes, at tage skridtet fra at være “lærlinge”, til at vise vejen for de andre. Alle tre har efterhånden fået en del erfaring, og har spillet flere finaler og gået hele vejen med mesterskaber. Desuden har Anders og Christian været kaptajn på såvel U18- og U20-landsholdet, hvilket med al tydelighed viser, at det er spillere med lederegenskaber, som fortsat kan blive ved med at udvikles, i takt med de større roller på holdet, understreger Thor Dresler.

Esbjerg Energy har nu foreløbigt 12 spillere på kontrakt for sæsonen 2018/19 (2 målmænd, 5 back og 5 forward)

Foto: Niels Husted - www.nhcfoto.dk