Aalborg vendte slaget og sejrede i Esbjerg 23. oktober 2018

Esbjerg Energy – Aalborg Pirates 3–6 (2-0, 0-2, 1-4)

Det startede så godt for hjemmeholdet, da Esbjerg havde overhånden og førte 2-0 efter 1. periode, men siden viste Aalborg sig som det klogeste og mest kyniske mandskab og nordjyderne kunne dermed i sidste ende rejse hjem med en komfortabel sejr på 3-6. Esbjerg-timeout i slutfasen udeblev og Mike McNamee var i rampelyset med to scoringer og to assists.

Det var to formstærke mandskaber, der tirsdag aften krydsede klinger i Esbjerg, hvor de lokale helte fra Energy på egen is tog imod Aalborg.

Efter en noget tøvende start for vestjydernes vedkommende, var det således blevet til tre sejre på stribe, mens Aalborg gik indtil kampen med en sejrsrække på fire kampe. En stime der i øvrigt startede med den store øretæve på hele 8-2, som nordjyderne tildelte Esbjerg for tre uger siden.

Siden er der dog sket en del på vestkysten, hvor man både er blevet bedre til at lukke af bagude og tilmed har fundet mere af den skarphed foran mål, som manglede tidligere på sæsonen. Dertil kommer tilføjelsen af den canadiske forward Jesse Mychan, samt tilbagekomsten af et par spillere, som tidligere på måneden sad ude med skader.

Nordjyderne hentede senest en usvigelig sikker sejr på 5-0 hjemme mod Rødovre og indtog forud for aftenens kampe Metal Ligaens tredjeplads og kunne med en sejr bringe sig ganske tæt på førstepladsen.

Begge mandskaber var i stærkeste opstilling. Målmandsduellen stod mellem Nicolaj Henriksen og Ronan Quemener.

Esbjerg knoklede, komponerede og eksekverede

Trods en tidlig udvisning til Esbjerg-målmand Nicolaj Henriksen, som da også kastede et par gode muligheder af sig til gæsterne i det efterfølgende power play, så var det faktisk hjemmeholdet der kom klart bedst fra land.

Esbjerg-spillerne virkede til at være på det helt rette spændingsniveau og sad generelt godt på Aalborg, som virkede fysisk overmatchede i første periode.

Det vestjyske overtag kastede da også et føringsmål af sig i det femte minut, da Mark Derlago tæt under mål fulgte op på Marc Hagels forarbejde og ekspederede pucken det sidste stykke ind over stregen til vestjysk føring på 1-0.

Den velkomponerede og komplette Esbjerg-indsats fortsatte som perioden skred frem. Man mødte generelt nordjyderne højt oppe på banen, var gode til at lukke det mellemrum mellem forsvar og angreb, som kostede vestjyderne så grueligt meget for tre uger siden i Aalborg.

Esbjerg havde held til at slå meget af Aalborgs opspil i stykker og gjorde det i det hele taget svært for gæsterne, at få etableret angreb i hjemmeholdets zone.

Som man nærmede sig periodens halvvejsmærke lykkedes det, ikke helt ufortjent, Esbjerg at fordoble føringen. Niklas Andersen tog her sagen i egen hånd, da han styrtede ned langt flanken, inden et velplaceret skud blev sendt op over Quemeners gribehandske til 2-0. Fornem solopræstation af Esbjerg-drengen.

Hjemmeholdet var også ovenpå gennem sidste del af første periode, hvor man formåede at komme bedst ud af langt de fleste nærkampe og tilmed formåede at holde modstanderne ude i de ufarlige positioner, når det lykkedes nordjyderne at komme frem til afslutninger.

Så det var med andre ord et Esbjerg-mandskab i kontrol, som kunne tage en overbevisende føring på 2-0 med ud til første periodepause.

Aalborg chokstartede og kæmpede sig tilbage i kampen

Der var angiveligt blevet talt med alvorsord i nordjydernes omklædningsrum forud for anden periode, hvor det var et Aalborg-hold med en langt mere aggressiv attitude der løb på isen.

Gæsterne behøvede da heller ikke mere end blot 13 sekunder, før man havde reduceret til 2-1 ved holdkaptajn Julian Jakobsen, der tæt under mål fik listet pucken ind bag en i øvrigt ganske velspillende Nicolaj Henriksen i hjemmeholdets mål.

Scoringen gav gæsterne momentum og Aalborg kom nu tætter på Esbjerg-målet flere gange, mens Esbjerg-spillerne til tider var på hælene.

Godt hjulpet på vej af en udvisning til Spencer Humphries, der var lidt for voldsom overfor Christian Wejse i sit oprydningsarbejde foran mål, så formåede Esbjerg dog for en periode, at arbejde sig ind i kampen igen.

I overtalsspillet der fulgte i kølvandet på gæsternes udvisning blev det til et giftigt forsøg til Esbjergs Mark Derlago, der tæt under mål fik sendt pucken lige over mål.

Som perioden skred frem var det overordnede indtryk dog stadig, at kampens midterste 20 minutter primært tilhørte Aalborg, der nu havde overtaget en del af kampens fysiske initiativ.

Derfor kunne der heller ikke indvendes noget imod, at nordjyderne bragte balance i regnskabet, da der resterede to minutter af perioden, om end målet ganske vist så lidt besynderligt ud. Lasse Bo Knudsen sendte skiven i retning mod mål og forsøget så ud til at ramme et ben eller en skøjte inde foran mål og efterlod derfor Nicolaj Henriksen chanceløs i Esbjergs mål. 2-2 forud for tredje perioden og kampen var fortsat fuldstændigt åben.

Højt at flyve, dybt at falde - kyniske og effektive Aalborg trak fra

Tredje periode startede som en åben slagudveksling, hvor der blev givet og taget af et godt hjerte. Spillet var stadig intenst og der blev gået til den i nærkampene.

Gået til den blev der til gengæld ikke fire minutter inde i perioden, da Esbjerg kiksede i defensiven og ikke fik clearet pucken. Det var derfor en smal sag for Mike McNamee, at skovle pucken ind over stregen bag Nicolaj Henriksen til 2-3.

Siden fulgte gyldne muligheder til både Esbjergs Mark Derlago og Marc Hagel, men begge brændte og Esbjerg var således stadig nede med en enkelt pind, som man rundede periodens halvvejsmærke.

Med små otte minutter igen lykkedes det dog vestjyderne at få udlignet, da Mark Derlago i power play bragte balance i regnskabet efter en signaturafslutning med kort aftræk, mens Aaron Harstand havde taget plads i udvisningsboksen. 3-3.

To minutter senere tog Aalborg dog igen føringen, da Martin Højbjerg resolut eksekverede efter oplæg fra Mike McNamee; 3-4.

3-4 var stadig stillingen, da der manglede 1:41 af kampen. Esbjerg havde her faceoff i Aalborgs zone. Noget der umiddelbart lignede en oplagt mulighed for at kalde en timeout, så man kunne få de sidste aftaler på plads og evt. erstatte keeper Henriksen med en ekstra markspiller. Men den vestjyske timeout udeblev og 44 sekunder senere var 3-4 blevet til 3-6. Sidste mål ganske vist sat ind i tomt mål af Jack Walker. Forinden havde Mike McNamee gjort det til 3-5.

Så trods en fremragende start og en helstøbt indsats i første periode, så må man i Esbjerg erkende, at en ishockeykamp varer 60 minutter og at den kloge endte med at narre den mindre kloge denne tirsdag aften på vestkysten.