5-2 sejr i Herning 4. november 2018

Esbjerg Energys jagt på tiltrængte point havde søndag eftermiddag bragt holdet til det midtjyske, hvor Herning Bluefox tog imod i de nyrenoverede omgivelser i Kvik Hockey Arena. Omgivelser, der blev indviet i fredags, og Esbjerg var altså blot det andet hold, der skulle se om der var point at hente på en normalt svær udebane.

Esbjerg startede med Nicolaj Henriksen på mål, og han fik straks noget at se til, da en udvisning sendte hjemmeholdet i front efter tre minutter. Lasse Lassen styrede pucken tæt foran mål, og 1-0 til Herning. Esbjerg svarede dog godt igen, og bare to minutter senere var der udlignet. Det var også i powerplay, hvor Niklas Andersen blev sat godt op, og med en first-timer sendte han pucken forbi Simon Nielsen til 1-1.

Herning skabte mest i de næste minutter, men den største chance tilfaldt alligevel Max French, der brugte sin hurtighed til at slippe alene af sted. Desværre fik afslutningen lidt for meget luft under sig, og strøg tæt over overliggeren. Herning havde de fleste afslutninger, men værterne måtte alligevel se Jesse Mychan bringe Esbjerg Energy i front med tre minutter tilbage af perioden. Mychan selv skulle ikke gøre så meget, for det var Christian Wejse, der leverede et fint forarbejde på et rush op langs banden i højre side, og til sidst serverede pucken på et sølvfad til Mychan.

2-1 til Esbjerg Energy, men det skulle desværre ikke vare perioden ud. Med 34 sekunder tilbage af periode inkasserede Esbjerg en ny udvisning, og den skulle Kristoffer Lauridsen kun bruge 15 sekunder af, før også han havde styret pucken forbi Henriksen. 2-2, hvilket var stillingen efter første periode. 

Esbjerg havde for en kort bemærkning skiftet målmand. Mathias Seldrup startede inde, men kun i små tre minutter, så var Nicolaj Henriksen tilbage. Der har nok været nogle materialefolk på overarbejde i periodepausen.

Inde på isen stod der Esbjerg på den første store chance. Det var efter to minutter, hvor Simon Nielsen var kommet ud af position, men desværre var der ingen esbjergensere på plads foran målet til at udnytte situationen. Efter fem minutter gjorde Esbjerg det vanskeligt for sig selv. Victor Björkung og Jannik Christensen røg begge ud på samme tid, og da Jannik og dommerne ikke var helt på bølgelængde med, hvor lidt der skal for at få en boarding, så røg Jannik ud i 2+10 minutter for endnu en boarding. Når en spiller har raget 20 strafminutter til sig i en kamp udløser det automatisk game misconduct, så Christensen måtte i bad. 

Det gav en fem mod tre til hjemmeholdet, men til alt held var hjemmeholdet ikke i stand til at udnytte den store chance, og kort tid efter blev de selv fanget med seks mand på isen, så nu var det Esbjergs tur til at være en mand ekstra. Her var der en helt anden kynisme, og 23 sekunder inde i powerplayet sendte Eeto-Ville Arkiomaa pucken i nettaget til noget, der helt sikkert har gjort ondt på Herning. 

3-2 til Esbjerg, og Herning var rystet et par minutter. Hjemmeholdet fik dog stadig skabt en del chancer, men Nicolaj Henriksen stod godt i vejen for afslutningerne. Med godt seks minutter tilbage af perioden fik begge hold en udvisning, der gjorde at holdene skulle spille fire mod fire. Den udnyttede Christian Wejse til at gøre det til 2-4. Wejse, der bestemt ikke er Esbjergs hurtigste spiller var alligevel hurtig nok på et break-away til at slippe afgørende fri, og sende pucken mellem benene på Simon Nielsen.

Det var også stillingen, da tredje periode startede, og de første fem minutter havde Esbjerg rimelig godt styr på kampen. Herning blev ikke for alvor farlige, før Esbjerg begyndte at gøre det svært for sig selv. I periodens sidste 12 minutter endte Esbjerg Energy med at spille i undertal i de godt 8 af dem, og selv det ikke var dem alle der faldt i den tydelige kategori, så gav det hjemmeholdet alle chancer for at komme tilbage i kampen. Der måtte kæmpes hårdt, og det blev der også. Der blev arbejdet så hårdt, at både skøjteklinger og hjelme måtte ud til reparation efter sammenstød med Hernings afslutninger. 

Herning var ikke i stand til at udnytte den ekstra mand på isen, og da Petri Skriko med tre minutter tilbage trak sin målmand ud, og spillede seks mod fire, så havde Esbjerg også lige de marginaler, der gjorde, at Max French med 42 sekunder tilbage kunne lukke kampen definitivt med en scoring i tomt mål til et formidabelt slutresultat på 5-2 til Esbjerg Energy.

Et flot resultat, men de sidste 10 minutter blev mere spændende end det havde behøvet grundet de mange udvisninger. Nu gik det heldigvis godt denne gang, og holdet kan tage tre point med til landsholdspausen, der gør, at næste kamp først er tirsdag den 13. november, hvor Hvidovre Fighters gæster Granly Hockey Arena hal 2. Der er kampstart kl. 19.00. 

Kampen i tal

Herning Bluefox – Esbjerg Energy 2 – 5 

03.14 1-0 Lasse Lassen (Nielsen) PP1

05.16 1-1 Niklas Andersen (Scheel og Mychan) PP1

17.09 1-2 Jesse Mychan (Wejse og Vinther)

19.31 2-2 Kristoffer Lauridsen (Mosey og Linnet) PP1

27.29 2-3 Eeto-Ville Arkiomaa (Vock og French)

36.22 2-4 Christian Wejse (Vinther)

59.18 2-5 Max French SH1

 

Udvisninger: 

Herning Bluefox 5 x 2 min

Esbjerg Energy 12 x 2 min + 2 x 10 min (Christensen) 

Tilskuere: 1.712