1-1 i kvartfinaleserien 5. marts 2017

1-1 i kvartfinaleserien

SønderjyskE udlignede søndag aften kvartfinaleserien til 1-1, da Esbjerg Energy måtte rejse hjem med et 3-1 nederlag efter en tung afslutning på kampen. Det var nemlig først med 26 sekunder tilbage, at hjemmeholdet bragte sig på 2-1 på et skud, der sejlede igennem hele Esbjergs forsvar og forbi Nicolaj Henriksen, der ikke kunne se skuddet.

Esbjerg Energy kom ud til kampen med et defensivt udgangspunkt, og det gav helt automatisk et spilovertag til hjemmeholdet, der fik sendt flere afslutninger af sted inden Esbjerg bed fra sig. Kristian Jensen havde en helt åben chance, som Henriksen klarede, og under Esbjergs første udvisning kom hjemmeholdet ligeledes til en pæn stor mulighed. Det var ikke ret meget Esbjerg fik testet Joni Myllykoski, og først efter 17 minutters spil kom den første afslutning inden for målrammen. Første periode endte uden scoringer.

Anden periode startede med et nyt pres fra hjemmeholdet. Henriksen måtte stå på hovedet efter ét minut, men det lykkedes ham at holde pucken ude af målet med en halv sprællemand. Billedet fortsatte sådan de næste minutter. Det var hjemmeholdet, der afsluttede flittigst, og med et Esbjerg hold ventende på sin mulighed. Den kom efter ni minutters spil af perioden, hvor SønderjyskE fik sin første udvisning. Powerplayet blev gennemført med stor tålmodighed, og med få sekunder tilbage af den, fik Anders Krogsgaard både pucken og pladsen i en god situation, og han kvitterede med at sende et slagskud forbi Myllykoski til en esbjergensisk 1-0 føring.

Føringen blev flot forsvaret de næste mange minutter, men en enkelt svipser med lidt over et minut tilbage af perioden kostede udligningen. Derek Damon fik lige netop holdt pucken inde i Esbjergs forsvarszone, efter en risikabel aflevering, og den udnyttede han koldt til at sende pucken forbi en velspillende Nicolaj Henriksen.

Tredje periode var igen med hjemmeholdet mest på pucken. Derek Damon fik hurtigt en stor chance, men blev grebet ud fra en helt fri position. Esbjerg kom til nogle enkelte chancer, men ikke noget der kunne overliste Myllykoski. Der kom dog en stor mulighed, da Greg Gibson lavede en hævnakt, og inkasserede en to minutters udvisning. Efter at have scoret på de første tre i denne kvartfinaleserie gik den ikke denne gang. Det lykkedes ikke rigtigt at få sat powerplayet op, og hjemmeholdet kunne efter et par clearinger få Gibson tilbage uden at have lidt skade.

Tyler Fiddler sendte pucken på stolpen med fem minutter tilbage, men så kom den trælse afslutning. Det lignede, at kampen skulle i overtid, men med et halvt minut igen vandt SønderjyskE en faceoff i Esbjergs forsvarszone, og så var det, at pucken endte hos Daniel Hansen, der egentlig bare løftede pucken ind mod en styring, men som så endte med at gå hele vejen i nettet til 2-1. Mark Pederson tog straks en timeout, men fra egen banehalvdel sendte hjemmeholdet pucken i det tomme mål til slutresultatet 3-1 til SønderjyskE.

Serien står derfor 1-1 inden kamp tre, der spilles i Granly Hockey Arena på tirsdag med kampstart kl. 19.30.