Øretæve til Esbjerg Energy 29. september 2017

Esbjerg Energy rendte ind i en øretæve, da holdet fredag aften gæstede Odense Bulldogs. Efter at have holdt nullet mod Gentofte i tirsdags, var der igen åbnet op for gaveboden, hvilket resulterede i et 7-3 nederlag.

En meget chancerig første periode så sin første scoring efter fire et halvt minut, hvor Yannick Vedel bragte hjemmeholdet foran med 1-0. Spillet bølgede frem og tilbage og Esbjerg havde flere chancer for at bringe balance i regnskabet, men måtte vente til det 11. minut, hvor et fint opsat powerplay endte hos Michael Fine, der trak pucken op i nettaget til 1-1.

Tre minutter senere kom Odense i powerplay, og bare ni sekunder senere havde Dale Mitchell sendte pucken stolpe ind bag Nicolaj Henriksen i Esbjergs mål. Esbjerg Energy havde flere store muligheder ved bl.a. Scheel, Vock og Loiseau, men Odense var foran 2-1 inden anden periode.

Den slap Esbjerg Energy ikke ret godt fra. Efter to et halvt minut manglede der lidt boldøje, da en lang og ikke særlig hård tværpasning strøg forbi to backer, der slog huller i luften, og pucken endte hos Henrik Nielsen, der slap fri og sendte pucken mellem benene på Henriksen. Tre minutter senere blev det 4-1, da en puck blev lagt mod mål, hvor den rammer en benskinne og lægger sig til rette for samme Henrik Nielsen, der let kan slå returen ind.

Et halvt minut senere får Odense en udvisning, men i stedet for en esbjergensisk reducering, så slog hjemmeholdet kontra, og Rasmus Bjerrum ender med at sende pucken under Nicolaj Henriksen til 5-1. Mathias Seldrup kom ind, men et rystet esbjergensisk mandskab skulle bruge flere minutter på at komme sig over endnu et mindre kollaps. Der kom ikke flere scoringer i perioden selvom Michael Fine med få sekunder tilbage kunne have smidt en redningskrans ud, hvis han havde fået reduceret til 2-5. I stedet blev Robin Rahm i Odenses mål endestationen.

Tredje periode var under et minut gammel, da Justin Crandall scorede sit første mål for Esbjerg og så var 2-5 reduceringen en realitet. Desværre blev håbet ret hurtigt slukket igen, og tre minutter senere tog Anthony Camara en dribletur ned igennem Esbjergs forsvar, hvor han til sidst sendte pucken forbi Seldrup til 6-2. 16 sekunder senere var den gal igen, og igen så det lidt for let ud, da Søren Nielsen trak forbi den sidste esbjergensiske skanse og gjorde det til 7-2.

Esbjerg fik pyntet til 7-3 ved Alexis Loiseau med lidt over 10 minutter tilbage, men flere scoringer faldt der ikke. Trænerteamet må atter på overarbejde for at finde løsninger, for allerede søndag spiller Esbjerg Energy næste kamp. Her kommer Rødovre Mighty Bulls på besøg i Granly Hockey Arena, og der er kampstart kl. 15.00.

Kampen i tal

Odense Bulldogs - Esbjerg Energy 7 - 3

04.25 1-0 Yannick Vedel (S.Nielsen)

10.34 1-1 Michael Fine (Crandall og Vock) PP1

13.40 2-1 Dale Mitchell (Camara) PP1

22.21 3-1 Henrik Nielsen

25.38 4-1 Henrik Nielsen (Johnston)

26.28 5-1 Rasmus Bjerrum (Vedel) SH1

40.55 5-2 Justin Crandall (Loiseau og Bruggisser)

43.40 6-2 Anthony Camara

43.56 7-2 Søren Nielsen (Larsen og Vedel)

49.31 7-3 Alexis Loiseau

Udvisninger:

Odense Bulldogs 4 x 2 min

Esbjerg Energy 4 x 2 min

Tilskuere: 1.504